Ukrainalainen borssikeitto

Borssikeitto on klassinen ukrainalainen kasviskeitto.

Tarjoa borssikeitto smetanan, hienonnettujen yrttien ja viipaloidun chilin kanssa.

7.2. 8:09
Määrä6
Valmistusaika45 minuuttia
  • 3 l

    vettä

  • 5

    (isohkoa) perunaa

  • 1

    porkkana

  • 1

    punajuuri

  • 2

    pientä sipulia

  • 1 dl

    (rypsi)öljyä

  • 200 g

    paseerattua tomaattia

  • 2 rkl

    tomaattisosetta

  • 2 rkl

    sitruunamehua

  • 1 rkl

    sokeria

  • 1 tl

    rouhittua mustapippuria

  • 200 g

    valkokaalia

  • 1 tlk

    (suuria) valkoisia papuja

  • 2

    laakerinlehteä

  • 5

    valkosipulin kynttä

  • 1 rkl

    suolaa (+ tarvittaessa lisää)

tarjoiluun

  • smetanaa, tuoretta tilliä ja persiljaa ja punaista chiliä

■ Laita vesi kiehumaan isoon kattilaan.

■ Kuori perunat, porkkana ja punajuuri. Leikkaa perunat kuutioiksi ja raasta porkkana ja punajuuri. Kuori ja kuutioi sipuli.

■ Laita perunakuutiot kattilaan kiehumaan.

■ Lämmitä sillä aikaa öljy paistinpannulla. Paista juuresraastetta ja sipulikuutioita käännellen keskilämmöllä noin 5 minuuttia.

■ Lisää paseerattu tomaatti, tomaattisose, sitruunamehu, sokeri ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi ja lisää kattilaan puolikypsien perunoiden joukkoon.

■ Suikaloi kaali hyvin ohueksi. Valuta ja huuhtele pavut.

■ Kun perunat ovat kypsiä, lisää keittoon valkokaali, pavut ja laakerinlehdet. Kuori ja murskaa joukkoon valkosipulinkynnet ja mausta suolalla. Anna kiehua vielä 10 minuuttia matalalla lämmöllä.

■ Tarjoa smetanan, hienonnettujen yrttien ja viipaloidun chilin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit