3 l
vettä
5
(isohkoa) perunaa
1
porkkana
1
punajuuri
2
pientä sipulia
1 dl
(rypsi)öljyä
200 g
paseerattua tomaattia
2 rkl
tomaattisosetta
2 rkl
sitruunamehua
1 rkl
sokeria
1 tl
rouhittua mustapippuria
200 g
valkokaalia
1 tlk
(suuria) valkoisia papuja
2
laakerinlehteä
5
valkosipulin kynttä
1 rkl
suolaa (+ tarvittaessa lisää)
tarjoiluun
smetanaa, tuoretta tilliä ja persiljaa ja punaista chiliä
■ Laita vesi kiehumaan isoon kattilaan.
■ Kuori perunat, porkkana ja punajuuri. Leikkaa perunat kuutioiksi ja raasta porkkana ja punajuuri. Kuori ja kuutioi sipuli.
■ Laita perunakuutiot kattilaan kiehumaan.
■ Lämmitä sillä aikaa öljy paistinpannulla. Paista juuresraastetta ja sipulikuutioita käännellen keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
■ Lisää paseerattu tomaatti, tomaattisose, sitruunamehu, sokeri ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi ja lisää kattilaan puolikypsien perunoiden joukkoon.
■ Suikaloi kaali hyvin ohueksi. Valuta ja huuhtele pavut.
■ Kun perunat ovat kypsiä, lisää keittoon valkokaali, pavut ja laakerinlehdet. Kuori ja murskaa joukkoon valkosipulinkynnet ja mausta suolalla. Anna kiehua vielä 10 minuuttia matalalla lämmöllä.
■ Tarjoa smetanan, hienonnettujen yrttien ja viipaloidun chilin kanssa.