pohja
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
granolaa
1/2 dl
talkkunajauhoja
1 dl
fariinisokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa
1 dl
turkkilaista/kreikkalaista jogurttia
100 g
ruskistettua voita
1
kananmuna
täyte
1 pkt
(200 g) lakkarahkaa
1 dl
turkkilaista/kreikkalaista jogurttia
1
kananmuna
lisäksi
400 g
lakkoja
granolamuru
2 dl
granolaa
3/4 dl
sokeria
75 g
ruskistettua voita
tarjoiluun
vaahdotettua (kinuski)kermaa
■ Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (voilla) ja leivitä se granolalla.
■ Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään kulhossa. Ruskista voi sekä pohjaan että granolamuruun: Laita 175 grammaa kuutioitua voi paksupohjaiseen kattilaan. Sulata voi keskilämmöllä. Voi vaahtoaa ensin, jonka jälkeen se kirkastuu hieman. Tämän jälkeen voi alkaa paahtua. Sekoittele voita välillä paahtamisen aikana, varo, ettet polta voita! Lisää 2/3 ruskistetusta voista ja jogurtti kuiviin aineksiin ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele piirakkavuokaan.
■ Sekoita täytteen ainekset keskenään pallovatkaimella ja kaada pohjan päälle. Paista uunin alatasolla 20 minuuttia.
■ Sekoita sillä aikaa granolamurun ainekset. Kääntele ainekset lopun ruskistetun voin joukkoon.
■ Levitä esipaistetun piirakan päälle lakat ja päällimmäiseksi granolamuru. Jatka paistamista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Tarjoa piirakka huoneenlämpöisenä vaahdotetun (kinuski)kerman kanssa.