Granola-lakkapiirakka

Kinuskinen lakkapiirakka saa rapeutta granolasta.

Granola on myslin serkku, mutta paahdettu sellainen. Molemmissa on hiutaleita, eli litistettyjä jyviä.

22.12.2022 12:52
Määrä10
Valmistusaika50 minuuttia

pohja

  • 2 dl

    vehnäjauhoja

  • 1 dl

    granolaa

  • 1/2 dl

    talkkunajauhoja

  • 1 dl

    fariinisokeria

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • 1 tl

    kardemummaa

  • 1 dl

    turkkilaista/kreikkalaista jogurttia

  • 100 g

    ruskistettua voita

  • 1

    kananmuna

täyte

  • 1 pkt

    (200 g) lakkarahkaa

  • 1 dl

    turkkilaista/kreikkalaista jogurttia

  • 1

    kananmuna

lisäksi

  • 400 g

    lakkoja

granolamuru

  • 2 dl

    granolaa

  • 3/4 dl

    sokeria

  • 75 g

    ruskistettua voita

tarjoiluun

  • vaahdotettua (kinuski)kermaa

■ Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (voilla) ja leivitä se granolalla.

■ Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään kulhossa. Ruskista voi sekä pohjaan että granolamuruun: Laita 175 grammaa kuutioitua voi paksupohjaiseen kattilaan. Sulata voi keskilämmöllä. Voi vaahtoaa ensin, jonka jälkeen se kirkastuu hieman. Tämän jälkeen voi alkaa paahtua. Sekoittele voita välillä paahtamisen aikana, varo, ettet polta voita! Lisää 2/3 ruskistetusta voista ja jogurtti kuiviin aineksiin ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele piirakkavuokaan.

■ Sekoita täytteen ainekset keskenään pallovatkaimella ja kaada pohjan päälle. Paista uunin alatasolla 20 minuuttia.

■ Sekoita sillä aikaa granolamurun ainekset. Kääntele ainekset lopun ruskistetun voin joukkoon.

■ Levitä esipaistetun piirakan päälle lakat ja päällimmäiseksi granolamuru. Jatka paistamista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Tarjoa piirakka huoneenlämpöisenä vaahdotetun (kinuski)kerman kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit