Normandialainen siideripossu

Normandialainen omenasiiderissä pitkään muhiva possu on klassikko, joka ei petä koskaan

Lisää omenat patoihin vasta melko loppuvaiheessa, jotta ne eivät mene ihan muhjuksi.

30.11.2022 12:55
Määrä6
Valmistusaika2 1/2 tuntia
  • 800 g

    porsaan kassleria

  • 3

    porkkanaa

  • 1

    sipuli

  • 1 pkt

    pekonia

  • 2 rkl

    voi-öljyseosta

  • 1

    kanaliemikuutio

  • 1 tlk

    (0,33 l) kuivaa omenasiideriä

  • 1 1/2 dl

    vettä

  • ½ tl

    suolaa

  • 2

    laakerinlehteä

  • 4

    timjamin oksaa

  • 3

    omenaa

  • 1 rkl

    maissitärkkelystä

  • 1 prk

    (150 g) ranskankermaa

  • 2 rkl

    täysjyväsinappia

■ Kuumenna uuni 160 asteeseen.

■ Paloittele liha 5 * 5 cm kuutioiksi. Kuori ja paloittele porkkanat ja sipuli ronskisti. Kuutioi pekoni.

■ Ruskista lihapalat voi-öljyseoksessa padan pohjalla kaikkialta. Siirrä hetkeksi sivuun.

■ Lisää pataan pekoni ja ruskista, lisää loppuvaiheessa porkkanat ja sipuli. Lisää lihat joukkoon, samoin liemikuutio, siideri, vesi ja mausteet. Kypsennä noin 1 ½ tuntia kannen alla.

■ Kuori ja leikkaa omenat lohkoiksi. Lisää pataan ja jatka kypsennystä ilman kantta vielä noin tunnin verran.

■ Ota hieman kastiketta padasta kuppiin ja sekoita maissitärkkelys joukkoon. Sekoita takaisin pataan, lisää myös ranskankerma ja sinappi.Tarjoa perunamuusin ja salaatin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit