800 g
porsaan kassleria
3
porkkanaa
1
sipuli
1 pkt
pekonia
2 rkl
voi-öljyseosta
1
kanaliemikuutio
1 tlk
(0,33 l) kuivaa omenasiideriä
1 1/2 dl
vettä
½ tl
suolaa
2
laakerinlehteä
4
timjamin oksaa
3
omenaa
1 rkl
maissitärkkelystä
1 prk
(150 g) ranskankermaa
2 rkl
täysjyväsinappia
■ Kuumenna uuni 160 asteeseen.
■ Paloittele liha 5 * 5 cm kuutioiksi. Kuori ja paloittele porkkanat ja sipuli ronskisti. Kuutioi pekoni.
■ Ruskista lihapalat voi-öljyseoksessa padan pohjalla kaikkialta. Siirrä hetkeksi sivuun.
■ Lisää pataan pekoni ja ruskista, lisää loppuvaiheessa porkkanat ja sipuli. Lisää lihat joukkoon, samoin liemikuutio, siideri, vesi ja mausteet. Kypsennä noin 1 ½ tuntia kannen alla.
■ Kuori ja leikkaa omenat lohkoiksi. Lisää pataan ja jatka kypsennystä ilman kantta vielä noin tunnin verran.
■ Ota hieman kastiketta padasta kuppiin ja sekoita maissitärkkelys joukkoon. Sekoita takaisin pataan, lisää myös ranskankerma ja sinappi.Tarjoa perunamuusin ja salaatin kanssa.