Omena-leipävanukas

Omena-leipävanukas on helppo arkijälkkäri, joka syntyy leivän jämistä.

Kuivahtaneen leivän muuntaminen herkulliseksi jälkkäriksi on hävikkiteko, josta lompakkosi kiittää.

20.10. 11:08
Määrä8
Valmistusaika1 tunti 10 minuuttia
  • 1 1/2 l

    (kuivahtaneita) leipäkuutioita (noin 400 g leipää)

  • 7

    kananmunaa

  • 4 1/2 dl

    maitoa

  • 1 tl

    jauhettua kanelia (jaettuna)

  • 4

    omenaa

  • 2 rkl

    voita

  • 1 1/2 dl

    ruokosokeria (jaettuna)

tarjoiluun

  • jäätelöä ja/tai (kaupan valmista) kinuskikastiketta

■ Kuumenna uuni 200 asteeseen.

■ Voitele uunivuoka ja levitä leipäkuutiot tasaisesti vuokaan.

■ Vatkaa keskenään kananmunat, maito ja 1/2 teelusikallista kanelia ja kaada (painellen) leipien päälle.

■ Kuori ja viipaloi omenat. Sulata voi paistinpannulla ja lisää omenat ja loput ½ tl kanelia. Paista noin 5 minuuttia. Lisää 3/4 desiä ruokosokeria ja jatka paistamista, kunnes omenat ovat kullanruskeita. Älä paista niitä liian pehmeiksi.

■ Varmista, että kaikki leipäviipaleet uivat tasaisesti munamaidossa. Ripottele loput ¾ dl sokeria pinnalle. Laita ¾ omenoista päällimmäiseksi.

■ Paista noin 45 minuuttia, kunnes leipävanukas ei enää hylly. Lisää loput omenat pinnalle.

■ Tarjoa jäätelön ja tai (kaupan valmiin) kinuskikastikkeen kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit