Broileria ja perunaa kreikkalaisittain

Yksinkertainen, kreikkalaistyyppinen pataruoka ei petä koskaan.

Edullinen broilerin koipi(reisi) perunoiden kera on arkiruokien aatelia.

20.10. 10:51
Määrä4
Valmistusaika1 tunti 30 minuuttia
  • 900 g

    broilerin koipia tai koipireisiä

paistamiseen

  • voi-öljyseosta

lisäksi

  • 600 g

    perunoita

  • 1 tl

    suolaa

  • 1 tl

    mustapippuria

Kastike

  • 1 1/2 dl

    kuumaa kanalientä

  • 4 rkl

    oliiviöljyä

  • 4 rkl

    sitruunamehua

  • 6

    valkosipulinkynttä

  • 2 tl

    kuivattua oreganoa

  • 1 tl

    jauhettua paprikaa

(lisäksi)

  • (vihreitä oliiveja)

■ Kuumenna uuni 200 asteeseen.

■ Paista ensin broilerin koipiin isossa padassa kunnon väri öljy-voiseoksessa.

■ Pese perunat, älä kuori niitä. Leikkaa viipaleiksi. Laita perunat kanojen väliin. Sekoita suola ja pippuri keskenään ja kaada kanojen ja perunoiden päälle.

■ Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada päällimmäiseksi.

■ Kypsennä ensin kannen alla 45 minuuttia ja vielä noin 30 minuuttia ilman kantta.

■ (Lisää lopuksi vihreitä oliiveja halutessasi.)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit