Sardiini-fenkolipasta

Ihanan yksinkertainen pasta kuljettaa mielen Välimerelle.

Sardiinipasta ammentaa makumaailmansa Portugalista

11.10. 19:05
Määrä2
Valmistusaikavalmistusaika 35 minuuttia
  • 200 g

    spagettia

  • ½ dl

    pastan keitinvettä

  • 2 tlk

    (noin 120 g/90 g) sardiineja öljyssä

  • 1

    fenkoli

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1

    (luomu)sitruunan kuori ja mehu

  • ½ tl

    chilihiutaleita

  • 2 rkl

    pikkukapriksia

  • ripaus suolaa ja mustapippuria

päälle

  • ½

    ruukkua lehtipersiljaa

  • (neitsytoliiviöljyä)

leipämuru

  • 2 dl

    kuivahtaneen leivän muruja

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 3 rkl

    oliiviöljyä

  • ripaus suolaa ja mustapippuria

  • ½

    ruukkua lehtipersiljaa

■ Tee ensin leipämuru. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet teholeikkuriin tai blenderiin. Lisää leipäpalat ja mausteet ja anna koneen käydä, kunnes leipä on tasaista murua. Paista öljyssä paistinpannulla kullanruskeaksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja hienonna joukkoon lehtipersiljaa.

■ Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä ½ dl keitinvettä.

■ Valuta muutama ruokalusikallinen sardiinien öljyä pannulle. Huuhdo ja suikaloi fenkoli, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

■ Paista fenkolia, valkosipulia ja sitruunan kuorta noin 10 minuuttia pannulla.

■ Lisää sardiinit ja paista hetki kovalla lämmöllä, kalaa pienemmäksi painellen. Lisää chilihiutaleet, kaprikset, sitruunan mehu, pastan keitinvesi ja mausteet ja paista hetki kokoon.

■ Valuta pasta ja kääntele joukkoon.

■ Tarjoa leipämurun, lehtipersiljan ja oliiviöljyn kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit