Hummus-kerrossalaatti

Nerokas kerrossalaatti säilyy hyvänä jääkaapissa ennen tarjoilua jopa vuorokauden.

Salaatinlehdet eivät mene muhjuksi, sillä ne ladotaan päällimmäiseksi.

12.9. 14:36
Määrä6 annosta
ValmistusaikaValmistusaika 45 minuuttia
  • 2 pkt

    (á noin 225 g) kaupan valmista hummusta

  • 1 tlk

    kikherneitä

  • 200 g

    fetaa

  • 1 dl

    kivettömiä mustia oliiveja

  • 1

    pieni kerä salaattia (esim. sydänsalaattia)

Tabbuli

  • 1 1/2 dl

    bulguria (tai täysjyväkuskusia)

  • 1

    ruukku minttua

  • 1

    ruukku persiljaa

  • 3

    tomaattia

  • 1

    punasipuli

  • 1

    sitruunan mehu ja kuoriraaste

  • ¾ dl

    oliiviöljyä (+ kerroksiin)

  • ½ tl

    suolaa

  • ½ tl

    rouhittua mustapippuria

■ Tee ensin tabbuli. Valmista bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Hienonna yrtit, poista tomaateista kannat ja paloittele pieneksi, kuori ja hienonna punasipuli. Yhdistä bulguriin. Purista joukkoon sitruuna ja raasta sen kuori. Lisää öljy ja mausteet ja kääntele kaikki ainekset keskenään.

■ Lusikoi hummus piknikkulhon pohjalle. Valuta ja lusikoi kikherneet päälle. (Lorauta öljyä päälle). Laita tabbuli kikherneiden päälle. Murra feta isoiksi paloiksi päälle ja lisää oliivit. Revi salaatti päällimmäiseksi. Peitä kelmulla ja pidä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit