Taivaallinen feta-tomaattipasta

Tässä uunifetapastan versiossa pasta saa makua fenkolinsiemenistä ja öljyn määrässä on hieman himmailtu.

Uunifetapasta ei mene koskaan muodista. Tuunaa halutessasi paistamalla lisäksi kuumalla pannulla jättikatkaravun pyrstöjä muutaman viipaloidun valkosipulinkynnen kanssa.

12.9. 14:08
Määrä2 annosta
ValmistusaikaValmistusaika 30 minuuttia
  • 200 g fetajuustoa

  • 250 g kirsikkatomaatteja (tai miniluumutomaatteja)

Fenkoliöljy

  • ½ dl oliiviöljyä

  • 2 tl fenkolin siemeniä

  • 1 tl chilihiutaleita

Lisäksi

  • 300 g nauhapastaa (esim. bucatini tai linguine)

  • (suolaa ja mustapippuria)

Päälle

  • tuoretta lehtipersiljaa ja/tai oreganoa

■ Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita fetakimpale ja tomaatit vierekkäin uunivuokaan.

■ Murskaa fenkolin siemenet ja chilihiutaleet morttelissa ja kääntele öljyyn. Kaada fenkoliöljy fetan ja tomaattien päälle. Paahda uunissa noin 20 minuuttia.

■ Keitä pasta sillä aikaa kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja kääntele uunivuokaan. Tarkista maku ja mausta lisää tarvittaessa.

■ Hienonna tuoretta oreganoa päälle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit