Katsu Sando

Unohda mirinit ja muut erikoisetikat: herkullinen tonkatsukastike syntyy helpomminkin.

Vaatimattomasta ulkonäöstään huolimatta tämä japanilainen herkkuleipä on sänkkäreiden aatelia. Se kannattaa nauttia heti, jotta leipä ei ehdi kuivua.

12.9. 13:45
Määrä8 kpl
ValmistusaikaValmistusaika 40 minuuttia
  • 4

    possun lehtipihviä tai 8 kananpojan ohutleikettä

  • suolaa ja pippuria

  • 1 1/2 dl

    vehnäjauhoja

  • 2

    kananmunaa

  • 4 dl

    pankokorppujauhoja

Paistamiseen

  • 2 dl

    rypsiöljyä

Tonkatsukastike

  • 4 rkl

    ketsuppia

  • 2 rkl

    worchesterkastiketta

  • 2 rkl

    sokeria

  • 2 tl

    soijakastiketta

  • 1 tl

    valkoviinietikkaa

  • 1/2 tl

    sinappia

Lisäksi

  • 8

    isoa vaaleaa paahtoleipäviipaletta

  • majoneesia

  • tuoretta korianteria

Tarjoiluun

  • raastettua kaalia

■ Leikkaa isot possun lehtipihvit puoliksi. Mittaa vehnäjauhot yhdelle lautaselle, riko ja vatkaa kananmunat toiselle ja laita pankojauhot kolmannelle. Mausta possun tai broilerin fileet kevyesti molemmin puolin suolalla ja pippurilla ja kasta ensin vehnäjauhoihin, sitten kananmunaan ja viimeiseksi pankojauhoihin.

■ Kuumenna öljy paistinpannulla keskilämmöllä noin 180 asteeseen. Jos et omista lämpömittaria, testaa lämpö pienellä leipäpalalla: kun se nousee pintaan ja ruskistuu hetkessä, öljy on sopivan kuumaa. Paista pihvi (tai kaksi) kerrallaan 2–4 minuuttia per puoli, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Nosta valumaan talouspaperi päälle.

■ Sekoita tonkatsukastikkeen ainekset keskenään.

■ Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Voitele kaikki leivät tonkatsukastikkeella ja majoneesilla. Laita leivän päälle possua tai kanaa sekä korianteria ja nosta toinen leipä päälle. Paina leipiä hieman kasaan ja leikkaa keskeltä kahtia. Tarjoa kaaliraasteen kera.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit