Hanna Sumarin Pavlova

Hanna Sumarin pavlovaohje on tyttären ystävättären äidiltä, joka on asunut pavlovan kotimaassa Australiassa.

Täydellinen pavlova on päältä rapea ja sisältä kostea, pesusienimäinen ja hyvällä tavalla sitkeä.

12.8. 11:10
Määrä12 annosta
ValmistusaikaValmistusaika 2 tuntia 15 minuuttia + marengin kuivuminen
  • 6

    valkuaista

  • 3 dl

    erikoishienoa sokeria

  • 1 tl

    vaniljasokeria

  • 2 tl

    Maizenaa

  • 2 tl

    sitruunanmehua tai valkoviinietikkaa

lemon curd

  • 2 dl

    sokeria

  • 1 dl

    sitruunan mehua

  • 5

    keltuaista

  • (2 sitruunan raastettu kuori)

  • 100 g

    kylmää voita kuutioina

päälle

  • 6 dl

    kuohukermaa

  • 2 rkl

    sokeria

  • 2 tl

    vaniljasokeria

  • tuoreita marjoja tai hedelmiä

■ Kuumenna uuni 125 asteeseen.

■ Peitä uunipelti leivinpaperilla ja piirrä siihen tarjoiluastiasi kokoinen ympyrä.

■ Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Ole tarkka, ettei yhtään pisaraa keltuaista mene valkuaisten sekaan, tai valkuaiset eivät vaahtoudu.

■ Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaniljasokeri ja maissijauhot sokeriin ja lisää seos valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää joukkoon sitruunanmehu tai etikka.

■ Jatka vatkaamista kunnes vaahdosta tulee satiinin kiiltävää ja tiivistä.

■ Levitä valkuaisvaahto hiukan piirtämääsi ympyrää pienemmäksi ympyräksi leivinpaperille. Tee reunoista korkeammat kuin keskiosasta. Paista marenkia noin 1 ½ tuntia. Onnistunut pohja on pinnalta rapea ja sisältä pehmeä. Anna jäähtyä ja kuivua lisää huoneenlämmössä.

■ Tee marengin kypsyessä lemon curd. Vatkaa sokeri, keltuaiset sekä sitruunanmehu hyvin yhteen mikron kestävässä kulhossa.

■ Kuumenna seosta mikrossa täysteholla 4-5 minuuttia. Sekoita aina 30 sekunnin välein, kunnes tahna sakenee.

■ Lisää kuumaan seokseen kylmä voi kuutioina. Sekoita kunnes voi on kokonaan sulanut ja seos on tasaista. (Lisää lopuksi sitruunakuoriraaste. Ilman kuoriraastetta tahna on silkkisempää koostumukseltaan.) Jäähdytä.

■ Tee täyte. Vatkaa sokeri vaahdoksi ja mausta sokereilla. Lusikoi pavlovan päälle lemon curdia, sen jälkeen kermavaahtoa ja koristele marjoilla ja hedelmillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit