Peggy Thomasin perunasalaatti

Perunasalaatin suosio pohjaa ohjeen helppouteen ja täyteläiseen fetaan.

Ruokakirjailija Peggy Thomasin perunasalaatti on bravuuri, jota syödään jokaisessa Peggyn perhejuhlassa, niin kesällä kuin keskitalvellakin.

11.8. 15:37
Määrä6 annosta
ValmistusaikaValmistusaika 45 minuuttia + salaatin tekeytyminen
  • 1 kg

    (uusia) perunoita keitettynä

  • 2

    hapanta omenaa

  • 2

    kevätsipulia (tai ruohosipulia)

  • 1

    iso ruukku persiljaa

  • 100 g

    fetaa

  • 35 g

    (1 pieni prk) kapriksia

Kastike

  • 200 g

    kermaviiliä

  • 150 g

    crème fraîchea

  • 2 rkl

    valkoviinietikkaa

  • 2 rkl

    sinappia

  • 1 tl

    sokeria

  • suolaa ja rouhittua mustapippuria

Koristeeksi

  • Kevätsipulin varsia suikaleina

■ Pese perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi, mutta napakaksi. Anna jäähtyä.

■ Kuori ja kuutioi omenat pieneksi, hienonna kevätsipuli ja persilja. Murskaa feta käsin pieniksi muruksi. Sekoita kaikki ainekset perunoihin.

■ Tee kastike sekoittamalla raaka-aineet keskenään.

■ Sekoita kastike perunasalaattiin ja anna levätä jääkaapissa vähintään tunti, niin saat parhaimman maun salaattiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit