Limoncello-mascarponekakku

Kirpeä sitruuna ja kermainen mascarpone maistuvat ihanassa täytekakussa.

Kuivatut sitruunaviipaleet ovat näyttävä kakun koriste.

8.8. 10:54
Määrä12 annosta
ValmistusaikaValmistusaika 1½ tuntia + maustuminen 4 tunti
  • 4

    kananmunaa

  • 1½ dl

    sokeria

  • 1

    luomusitruunan kuori

  • 1½ dl

    vehnäjauhoja

  • ½ dl

    perunajauhoja

  • 1 tl

    leivinjauhetta

kostutusliemi

  • 1/2

    ruukku sitruunamelissan lehtiä

  • 1 dl

    limoncelloa

  • 1/2 dl

    vettä

  • 1/2 dl

    sokeria

  • 1/2

    sitruunan mehu

täyte

  • 2 dl

    vispikermaa

  • 2 prk

    (à 250 g) mascarponea

  • 3 dl

    lemoncurdia

kuorrutus

  • 3 dl

    vispikermaa

  • 1 prk

    (250 g) mascarponea

koristeeksi

  • sitruunamelissaa, mustikoita, (kuivattuja sitruunaviipaleita ja syötäviä kukkia)

■ Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota (noin 20 cm) irtopohjavuoka.

■ Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Pese ja raasta sitruunan kuori.

■ Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos siivilän läpi munasokerivaahtoon. Lisää sitruunan kuoriraaste ja sekoita taikina tasaiseksi varovasti.

■ Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa 35–40 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna pohjan jäähtyä 15 minuuttia ennen kumoamista.

■ Keitä kostutusliemen aineita kattilassa noin 15 minuuttia keskilämmöllä. Siivilöi liemi ja anna jäähtyä.

■ Vaahdota kerma sähkövatkaimellla. Notkista mascarpone toisessa kulhossa ja sekoita kermavaahto joukkoon. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 kerrokseen.

■ Kostuta alin kerros ja levitä pohjalle 1 1/2 dl lemon curdia. Levitä puolet mascarponetäytteestä päälle. Toista sama seuraavan kakkulevyn kanssa. Kostuta myös ylin kakkupohja. Anna kakun vetäytyä peitettynä viileässä vähintään 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

■ Vaahdota kuorrutuksen kerma. Notkista mascarpone ja sekoita kermavaahto sen joukkoon. Levitä kuorrutus veitsellä tai sileällä lastalla kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit