Simppeli pastasalaatti

Pastasalaatti on kätevä biletarjottava, sillä sitä voi tehdä kerralla suuria satseja.

Ylijäävän pastasalaatin voi muuntaa uunipastaksi kippaamalla joukkoon purkillisen pastakastiketta, raastamalla juustoa päälle ja työntämällä uuniin vajaaksi puoleksi tunniksi.

8.8. 10:45
Määrä4 annosta
ValmistusaikaValmistusaika 15 minuuttia + pastan jäähtyminen
  • 300 g

    pientä pastaa (esim. simpukka)

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 1 ½ rs

    (375 g) kirsikkatomaatteja tai miniluumutomaatteja

  • 1 dl

    mustia kivettömiä oliiveja

  • ½

    ruukkua basilikaa

  • 5

    aurinkokuivattua tomaattia

kastike

  • ¾ dl

    neitsytoliiviöljyä

  • ½ dl

    valkoista balsamiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa

  • 1/2 tl

    suolaa

  • ½ tl

    rouhittua mustapippuria

■ Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Lisää valkosipulinkynnet (kuorineen). Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta, poimi valkosipuli pois ja jäähdytä pasta kylmän veden alla.

■ Paloittele kirsikkatomaatit ja oliivit, hienonna basilika, valuta ja suikaloi aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita jäähtynyt pasta joukkoon.

■ Purista valkosipulinkynnet kuorestaan ja jauha morttelissa tahnaksi. Lisää öljy, etikka ja mausteet ja sekoita tasaiseksi. Kääntele pastasalaattiin ja anna vetäytyä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit