Parsapasta risottotyyliin

Pastan keittäminen risoton tapaan, lientä pikkuhiljaa imeyttäen voi kuulostaa trendihifistelyltä, mutta valmistustapa ei ole alkuunkaan uusi.

Kuiva pasta imee ihanasti liemen maun. Satsaa siis laadukkaaseen liemeen!

12.5. 10:54
Määrä4 annosta
ValmistusaikaValmistusaika 40 minuuttia
  • 400 g

    (käsiteltyä) vihreää parsaa

  • 1

    iso sipuli

  • 1 l

    kasvislientä

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 300 g

    pientä pastaa

  • ½

    sitruunan kuoriraaste

  • suolaa ja pippuria

päälle

  • 100 g

    fetaa

(raastettua parmesaania)

■ Poista parsoista kovat kannat ja kuori tarvittaessa, paloittele. Kuori ja hienonna sipuli.

■ Kiehauta kasvisliemi ja pidä lämpimänä liedellä.

■ Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Paista sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää kuiva pasta ja kauhallinen kasvislientä. Lisää lientä aina sitä mukaan, kun pasta imee sen.

■ Lisää parsapalat, kun keittoaikaa on jäljellä noin 4 minuuttia (kokonaiskeittoaika on noin 20 minuuttia).

■ Raasta lopuksi joukkoon sitruunan kuorta ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. (Kasvisliemien suolaisuus vaihtelee)

■ Murustele annosten päälle fetaa (ja raasta vielä parmesaania).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit