Thaimaustettu parsakeitto

Valkoinen parsa tarjoillaan usein kovin perinteikkäästi: hollandaisekastikkeen kera. Nyt tuo konservatiivikasvis saa villisti thaimausteita seurakseen.

Keitto onnistuu erinomaisesti myös vihreästä parsasta tai käyttämällä molempia parsoja.

12.5. 10:44
Määrä4 annosta
ValmistusaikaValmistusaika 1 tunti
  • 1

    sipuli

  • 1

    sitruunaruoho

  • 3 rkl

    hienonnettua inkivääriä

  • 1 kg

    valkoista (kuorimatonta) parsaa

  • 3 rkl

    voita

  • 1 rkl

    öljyä

  • 1 tl

    suolaa

  • ½ tl

    rouhittua mustapippuria

  • 1 l

    kasvislientä

  • 1 tlk

    (400 ml) kookosmaitoa

  • 1 rkl

    sitruunamehua

■ Kuori ja paloittele sipulit, kuori ja hienonna sitruunaruoho pieneksi, kuori ja hienonna inkivääri. Poista parsoista kovat kannat ja kuori parsat nupun tyvestä alaspäin. Paloittele.

■ Kuumenna voi ja öljy kattilassa ja paista sipulia, sitruunaruohoa ja inkivääriä muutaman minuutin ajan. Lisää parsapalat ja suola ja pippuri ja jatka 5 minuutin ajan.

■ Lisää kasvisliemi ja kookosmaito ja keitä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes parsa on pehmeää. Lisää sitruunanmehu. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja paseeraa sen jälkeen tiheän siivilän läpi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit