1
sipuli
1
sitruunaruoho
3 rkl
hienonnettua inkivääriä
1 kg
valkoista (kuorimatonta) parsaa
3 rkl
voita
1 rkl
öljyä
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 l
kasvislientä
1 tlk
(400 ml) kookosmaitoa
1 rkl
sitruunamehua
■ Kuori ja paloittele sipulit, kuori ja hienonna sitruunaruoho pieneksi, kuori ja hienonna inkivääri. Poista parsoista kovat kannat ja kuori parsat nupun tyvestä alaspäin. Paloittele.
■ Kuumenna voi ja öljy kattilassa ja paista sipulia, sitruunaruohoa ja inkivääriä muutaman minuutin ajan. Lisää parsapalat ja suola ja pippuri ja jatka 5 minuutin ajan.
■ Lisää kasvisliemi ja kookosmaito ja keitä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes parsa on pehmeää. Lisää sitruunanmehu. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja paseeraa sen jälkeen tiheän siivilän läpi.