Harissamunakoisot

Munakoisot paahtuvat uunissa itsekseen unelmapehmeiksi ja ne syödään uuniperunan tavoin harissavoin kanssa.

Tarjoa munakoisot esimerkiksi kuskussalaatin tai muiden paahdettujen kasvisten kera. Jogurtin joukkoon voi halutessaan lusikoida nokareen tahinia.

12.5. 10:31
Määrä4 annosta
ValmistusaikaValmistusaika 50 minuuttia
  • 4 keskikokoista munakoisoa

  • 2 rkl öljyä

  • 75 g voita

  • 1 ½ rkl harissaa

  • 1 valkosipulinkynsi

  • suolaa ja pippuria

  • 2 dl turkkilaista jogurttia

Päälle

  • korianteria ja seesaminsiemeniä

■ Kuumenna uuni 200 asteeseen.

■ Pistele veitsen kärjellä munakoisoihin reikiä. Valele öljyllä ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda noin 40 minuuttia, kunnes munakoisot ovat läpipaahtuneet ja pehmeät.

■ Sulata voi pannulla ja sekoita harissa ja murskaa valkosipulinkynsi joukkoon. Halkaise munakoisot kuin uuniperunat ja ripottele suolaa ja pippuria sisuksiin. Valuta kuumaa harissavoita päälle. Lusikoi jogurttia päälle.

■ Koristele korianterilla ja seesaminsiemenillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit