400 g
naudan (burger)jauhelihaa (noin 20%)
1 ½ dl
sinihomejuustomurua
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
paistamiseen
voita
paprikamajoneesi
4 rkl
majoneesia
1 tl
ketsuppia
1/2 tl
savupaprikajauhetta
lisäksi
1
iso bataatti
öljyä ja ripaus suolaa ja mustapippuria
tarjoiluun
4
ananasrengasta, babypinaattia
■ Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita paprikamajoneesin ainekset keskenään.
■ Kuori ja leikkaa bataatista 8 paksua kiekkoa. Sivele kevyesti öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda noin 20 minuuttia, kunnes bataatti on kypsää.
■ Tee sillä aikaa pihvit. Sekoita jauheliha, juustomuru ja mausteet tasaiseksi massaksi. Muotoile kostutetuin sormin 4 isoa pihviä.
■ Paista pihvejä voissa tai voi-öljyseoksessa noin 2 minuuttia per puoli. Pihvit saavat jäädä sisältä punertaviksi.
■ Nosta kahden bataattikiekon väliin pihvi, ananasrengas, babypinaattia ja paprikamajoneesia.