Leivätön aura-ananashampurilainen

Burgerin katto ja kivijalka on sämpylä. Mutta vallan asuttava se on ilmankin.

Paahdetut bataattiviipaleet korvaavat sämpylän ihanassa aura-ananashampparissa.

Määrä4 annosta
ValmistusaikaValmistusaika 40 minuuttia
  • 400 g

    naudan (burger)jauhelihaa (noin 20%)

  • 1 ½ dl

    sinihomejuustomurua

  • ½ tl

    suolaa

  • ½ tl

    rouhittua mustapippuria

paistamiseen

  • voita

paprikamajoneesi

  • 4 rkl

    majoneesia

  • 1 tl

    ketsuppia

  • 1/2 tl

    savupaprikajauhetta

lisäksi

  • 1

    iso bataatti

  • öljyä ja ripaus suolaa ja mustapippuria

tarjoiluun

  • 4

    ananasrengasta, babypinaattia

■ Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita paprikamajoneesin ainekset keskenään.

■ Kuori ja leikkaa bataatista 8 paksua kiekkoa. Sivele kevyesti öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda noin 20 minuuttia, kunnes bataatti on kypsää.

■ Tee sillä aikaa pihvit. Sekoita jauheliha, juustomuru ja mausteet tasaiseksi massaksi. Muotoile kostutetuin sormin 4 isoa pihviä.

■ Paista pihvejä voissa tai voi-öljyseoksessa noin 2 minuuttia per puoli. Pihvit saavat jäädä sisältä punertaviksi.

■ Nosta kahden bataattikiekon väliin pihvi, ananasrengas, babypinaattia ja paprikamajoneesia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit