Lohipyttis ja currymajoneesi

Ihana lohipyttipannu luottaa muutaman raaka-aineen voimaan.

Pyttiksen lisukkeena on koukuttava currymajoneesi. Jos et jaksa tehtaille uppomunia, keitä tavallisia.

21.4. 13:31
Määrä2 annosta
ValmistusaikaValmistusaika 35 minuuttia
  • 300 g

    perunaa

  • 50 g

    + 50 g voita

  • 2

    omenaa

  • 300 g

    nahatonta ja ruodotonta lohta

  • 1

    pieni purjo

  • 1 tl

    suolaa

  • ½ tl

    rouhittua mustapippuria

  • sitruunamehua

Uppomunat

  • 2

    kananmunaa

  • 2

    litraa vettä

  • 1 dl

    (väkiviina)etikkaa

Currymajoneesi

  • 1/2 dl

    majoneesia

  • 1

    valkosipulinkynsi silputtuna

  • 1 ½ tl

    curryjauhetta

  • 1 ½ tl

    sitruunamehua

■ Huuhtele ja kuutioi perunat. Sulata 50 grammaa voita isossa paistinpannussa. Paista perunoita noin 15 minuuttia.

■ Tee sillä aikaa currymajoneesi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

■ Poista omenista kodat. Leikkaa lohi ja omenat kuutioiksi. Siirrä perunat pannun sivulle ja paista lohta ja omenaa voissa vapaalla pannunpuoliskolla 2-3 minuuttia.

■ Silppua purjosipuli ja kääntele perunat joukkoon ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Pidä lämpimänä kannen alla sillä aikaa, kun keität uppomunat.

■ Kuumenna vesi poreilevaksi kattilassa ja kaada joukkoon etikka. Riko huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen pikkukuppiin. Sekoita vettä kauhalla voimakkaasti, jotta saat aikaan pyörteen. Kaada yksi muna kerrallaan varovasti veteen. Kypsennä hiljalleen kiehuvassa vedessä 3-4 minuuttia ja nosta kattilasta reikäkauhalla. Toista sama loppujen kananmunien kanssa.

■ Nosta uppomunat pyttiksen päälle. Tarjoa currymajoneesin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit