Bellmannin parempi pannu

Bellmanin pannu on pyttipannun kermainen serkku, joka legendan mukaan syntyi, kun ruotsalainen muusikko ja runoilija Carl Michael Bellman älysi lorauttaa pyttipannuunsa kermaa.

Fiinimpi pyttipannu tehdään makkaran sijaan sisäfileestä.

12.4.2022 12:45
Määrä2 annosta
ValmistusaikaValmistusaika 30 minuuttia
  • 7

    siikliperunaa

  • 300 g

    naudan sisäfileetä (tai ulkofileetä)

  • 1

    sipuli

  • 50 g

    + 25 g voita

  • ½ tl

    + 1/2 tl suolaa

  • ½ tl

    rouhittua mustapippuria

  • 1 rkl

    karkeaa dijoninsinappia

  • 1 dl

    kuohukermaa

Päälle

  • 1

    pieni suolakurkku kuutioituna

  • 2 rkl

    kuutioitua etikkapunajuurta

  • kevätsipulia

■ Harjaa ja leikkaa perunat 4-6 osaan. Esikeitä kiehuvassa vedessä 5-10 minuuttia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

■ Paloittele sillä aikaa liha pieneksi. Kuori ja hienonna sipuli.

■ Sulata voi isolla pannulla. Paista perunoita voissa, kunnes ne saavat väriä, lisää sipuli ja jatka muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja siirrä pannulla sivuun. Lisää voita ja ruskista lihapalat nopeasti vapaalla pannun puoliskolla.

■ Lisää loppu suola, mustapippuri, sinappi ja kerma ja sekoita tasaiseksi. Hauduta kasaan hetki.

■ Tarjoa suolakurkun, punajuuren ja hienonnetun kevätsipulin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit