7
siikliperunaa
300 g
naudan sisäfileetä (tai ulkofileetä)
1
sipuli
50 g
+ 25 g voita
½ tl
+ 1/2 tl suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 rkl
karkeaa dijoninsinappia
1 dl
kuohukermaa
Päälle
1
pieni suolakurkku kuutioituna
2 rkl
kuutioitua etikkapunajuurta
kevätsipulia
■ Harjaa ja leikkaa perunat 4-6 osaan. Esikeitä kiehuvassa vedessä 5-10 minuuttia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.
■ Paloittele sillä aikaa liha pieneksi. Kuori ja hienonna sipuli.
■ Sulata voi isolla pannulla. Paista perunoita voissa, kunnes ne saavat väriä, lisää sipuli ja jatka muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja siirrä pannulla sivuun. Lisää voita ja ruskista lihapalat nopeasti vapaalla pannun puoliskolla.
■ Lisää loppu suola, mustapippuri, sinappi ja kerma ja sekoita tasaiseksi. Hauduta kasaan hetki.
■ Tarjoa suolakurkun, punajuuren ja hienonnetun kevätsipulin kanssa.