Kala-kikhernecurry

Pakastekala saa seurakseen pari tölkkiä kikherneitä ja paljon mausteita superherkullisessa curryssa.

Mikä on pinnalta napakka ja sisältä pehmoinen ja sisältää runsaasti proteiinia, kuitua ja rautaa? Piskuinen kikherne on huippuraaka-aine kaikkeen kokkailuun.

12.4. 12:32
Määrä4 annosta
ValmistusaikaValmistusaika 35 minuuttia
  • 300 g

    vaaleaa (sulatettua pakaste)kalaa

  • 2 rkl

    öljyä

  • 1

    sipuli

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 1 rkl

    raastettua inkivääriä

  • 2 tl

    currya

  • 1 tl

    garam masalaa

  • 1 tl

    chilirouhetta

  • 1 tl

    suolaa + 1 tl suolaa

  • 2 tlk

    kikherneitä

  • 1 rs

    (250 g) kirsikkatomaatteja (tai 1 tlk säilykekirsikkatomaatteja)

  • 1 tlk

    (400 ml) kookosmaitoa

  • 50 g

    babypinaattia

  • 1

    ruukku minttua

■ Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.

■ Kuumenna öljy kasarissa ja paista sipulia, valkosipulia, inkivääriä muutaman minuutin ajan. Lisää curry, garam masala, chilirouhe ja teelusikallinen suolaa ja jatka paistamista parin minuutin ajan.

■ Valuta ja huuhdo kikherneet joukkoon. Puolita kirsikkatomaatit sekaan ja lisää myös kookosmaito. Kiehauta kastike. Keitä 10 minuuttia ilman kantta.

■ Mausta kalapalat molemmin puolin suolalla ja lisää kastikkeeseen. Hauduta kannen alla noin 5 minuuttia, kunnes kala on kypsää.

■ Lisää lopuksi pinaatti ja hienonnettu minttu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit