400 g
kananpojan/kalkkunan jauhelihaa
1
valkosipulinkynsi
2
kevätsipulinvartta
1
limetin kuori raastettuna
2 rkl
seesamiöljyä
2 tl
kalakastiketta
1 tl
suolaa
1
kananmuna
4 rkl
perunajauhoja
liemi
600 g
bataattia
1
fenkoli
1
punasipuli
3
valkosipulinkynttä
2 rkl
öljyä
1 l
kanalientä
1/2 l
vettä
4-6
kaffirlimen lehteä
1 tl
suolaa
1 tlk
(400 ml) kookosmaitoa
1
limetin mehu
2 tl
srirachaa
1 tl
hunajaa
lisäksi
tuoretta thaibasilikaa, kevätsipulia, limeä ja srirachaa
■ Tee kanapullat. Kuori ja murskaa tai raasta valkosipulinkynsi ja hienonna kevätsipuli. Pese ja raasta limetin kuori ja purista mehu. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Anna hetken levätä.
■ Kuori ja kuutioi bataatti pieneksi. Kuori ja viipaloi punasipuli ja fenkoli.
■ Kuumenna öljy suuressa kattilassa ja kuullota bataattia, sipuleita ja fenkolia 5 minuuttia. Lisää kanaliemi, vesi, kaffirlimen lehdet ja suola ja kiehauta.
■ Pyöritä jauhelihamassasta kostein sormin (pitkulaisia) pullia ja nosta kiehuvaan liemeen. Keitä 15 minuuttia, kunnes kanapullat ovat kypsiä.
■ Lisää lopuksi kookosmaito, limetin mehu, sriracha ja hunaja.
■ Tarjoa thaibasilikan kanssa.