Kanapulla-kookossoppa

Kookospohjainen kanapullakeitto tulvii aasiaviboja.

Aromaattinen fenkoli on monelle tuttu salaateista tai kalaruuista. Fenkoli toimii myös thaimakujen kanssa erinomaisesti. Batatti tuo soppaan ihanaa makeutta.

12.4.2022 12:08
Määrä4 annosta
ValmistusaikaValmistusaika 50 minuuttia
  • 400 g

    kananpojan/kalkkunan jauhelihaa

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 2

    kevätsipulinvartta

  • 1

    limetin kuori raastettuna

  • 2 rkl

    seesamiöljyä

  • 2 tl

    kalakastiketta

  • 1 tl

    suolaa

  • 1

    kananmuna

  • 4 rkl

    perunajauhoja

liemi

  • 600 g

    bataattia

  • 1

    fenkoli

  • 1

    punasipuli

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 2 rkl

    öljyä

  • 1 l

    kanalientä

  • 1/2 l

    vettä

  • 4-6

    kaffirlimen lehteä

  • 1 tl

    suolaa

  • 1 tlk

    (400 ml) kookosmaitoa

  • 1

    limetin mehu

  • 2 tl

    srirachaa

  • 1 tl

    hunajaa

lisäksi

  • tuoretta thaibasilikaa, kevätsipulia, limeä ja srirachaa

■ Tee kanapullat. Kuori ja murskaa tai raasta valkosipulinkynsi ja hienonna kevätsipuli. Pese ja raasta limetin kuori ja purista mehu. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Anna hetken levätä.

■ Kuori ja kuutioi bataatti pieneksi. Kuori ja viipaloi punasipuli ja fenkoli.

■ Kuumenna öljy suuressa kattilassa ja kuullota bataattia, sipuleita ja fenkolia 5 minuuttia. Lisää kanaliemi, vesi, kaffirlimen lehdet ja suola ja kiehauta.

■ Pyöritä jauhelihamassasta kostein sormin (pitkulaisia) pullia ja nosta kiehuvaan liemeen. Keitä 15 minuuttia, kunnes kanapullat ovat kypsiä.

■ Lisää lopuksi kookosmaito, limetin mehu, sriracha ja hunaja.

■ Tarjoa thaibasilikan kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit