500 g
lohta
600 g
kiinteää perunaa (kuten Siikli)
300 g
kukkakaalia
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
100 g
voita
2 dl
valkoviiniä
9 dl
vettä
½ tl
mustapippuria rouhittuna
1 prk
(125 g) piparjuurituorejuustoa
1 tl
suolaa
½
sitruunan mehu
■ Leikkaa lohi 4 cm:n kuutioiksi. Kuori perunat ja leikkaa pienet puoliksi, isot neljäksi lohkoksi. Siirrä palat kylmään veteen. Leikkaa kukkakaali kukinnoiksi. Kuori ja viipaloi sipuli ohueksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
■ Kuullota sipulia ja valkosipulia voissa 5 minuuttia. Lisää valkoviini ja keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes puolet nesteestä on haihtunut.
■ Lisää vesi ja pippuri ja kiehauta. Lisää perunat ja keitä 5 minuuttia. Lisää kukkakaali ja keitä vielä 10 minuuttia, kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
■ Lisää tuorejuusto ja kiehauta. Lisää lohikuutiot ja keitä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää suola ja purista sitruunan mehu joukkoon.