Piparjuurella maustettu lohikeitto

Nyt on muuten hyvä lohikeitto! Muista olla keittämättä kalapaloja ja perunoita liikaa.

Kunnon voikimpale, piparjuurituorejuusto sekä sitruuna nostavat tämän sopan arjen yläpuolelle.

12.4. 11:58
Määrä4 annosta
ValmistusaikaValmistusaika 55 minuuttia
  • 500 g

    lohta

  • 600 g

    kiinteää perunaa (kuten Siikli)

  • 300 g

    kukkakaalia

  • 1

    sipuli

  • 2

    valkosipulin kynttä

  • 100 g

    voita

  • 2 dl

    valkoviiniä

  • 9 dl

    vettä

  • ½ tl

    mustapippuria rouhittuna

  • 1 prk

    (125 g) piparjuurituorejuustoa

  • 1 tl

    suolaa

  • ½

    sitruunan mehu

■ Leikkaa lohi 4 cm:n kuutioiksi. Kuori perunat ja leikkaa pienet puoliksi, isot neljäksi lohkoksi. Siirrä palat kylmään veteen. Leikkaa kukkakaali kukinnoiksi. Kuori ja viipaloi sipuli ohueksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

■ Kuullota sipulia ja valkosipulia voissa 5 minuuttia. Lisää valkoviini ja keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes puolet nesteestä on haihtunut.

■ Lisää vesi ja pippuri ja kiehauta. Lisää perunat ja keitä 5 minuuttia. Lisää kukkakaali ja keitä vielä 10 minuuttia, kunnes perunat ovat lähes kypsiä.

■ Lisää tuorejuusto ja kiehauta. Lisää lohikuutiot ja keitä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää suola ja purista sitruunan mehu joukkoon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit