Sitruunaboston

Muista jättää bostoniin runsaasti kohoamisvaraa, sillä sitruunapullat jäävät sisältä raaáksi, jos ne ovat toisissaan ihan kiinni.

Superkosteat ja kirpeänmakeat pullarullat kypsyvät siskonpedissä.

23.3. 16:18
Määrä12 kpl
ValmistusaikaValmistusaika 1 tunti 25 minuuttia + kohotukset 1 tunti 15 minuuttia
  • 2 ½ dl

    maitoa

  • ½ pkt

    (25 g) tuorehiivaa

  • 1 dl

    sokeria

  • 1 tl

    suolaa

  • 1 tl

    kardemummaa

  • 7 dl

    (noin) vehnäjauhoja

  • 100 g

    pehmeää voita

Täyte

  • 1/2 prk

    (170 g) lemon curdia

Voiteluun

  • 1

    kananmuna

Päälle

  • ½ prk

    (100 g) sitruunarahkaa

  • 2 rkl

    tomusokeria

  • sitruunankuoriraastetta

■ Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita tasaiseksi.

■ Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita. Alusta vehnäjauhot vähitellen taikinaan. Lisää lopuksi pehmeä voi ja loput jauhot. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia.

■ Kauli taikinasta ohut suorakaiteen muotoinen levy (noin 65 * 40 cm). Levitä lemon curd tasaisesti levylle. Taittele levy kolmeen osaan. Käännä levyn pitkä sivu eteesi ja kauli taikina uudelleen isommaksi levyksi (noin 45 * 25 cm).

■ Leikkaa levystä 12 suikaletta ja kieritä suikaleet löyhiksi rulliksi.

■ Voitele uunivuoka tai vuoraa leivinpaperilla. Nosta rullat kierrepuoli ylöspäin vuokaan, jätä pullien väliin kohoamisvaraa. Kohota peitettynä 30 minuuttia. Voitele kierteet kananmunalla. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

■ Paista noin 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä.

■ Sekoita rahka ja tomusokeri kuorrutukseksi ja levitä pullien päälle. Koristele sitruunankuorisuikaleilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit