Teresa Välimäen kylmäsavulohilaatikko

Kokin arjen pelastus ovat pakastevalkosipuliperunat, joista syntyy herkullinen lohilaatikko.

Tunnetun kokin kermainen ja herkullinen kylmäsavulohilaatikko muhii uunissa tunnin verran, mutta ei vie aktiivista kokkausaikaa juuri lainkaan.

25.2. 16:22
Määrä6 annosta
ValmistusaikaValmistusaika 1 tunti 20 minuuttia
  • 2 pss

    (´a 750 g) pakastevalkosipuliperunaviipaleita (Oolannin)

  • 300 g

    kylmäsavulohta viipaleina

  • 4 dl

    kermaa

  • 2 rkl

    (täysjyväistä) Dijon-sinappia

  • 1

    nippu tuoretta tilliä

  • ½ tl

    suolaa

  • ½ tl

    rouhittua mustapippuria

  • 75 g

    parmesaanijuustoa raastettuna

■ Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele (iso) uunivuoka tai vuoraa vuoka leivinpaperilla. Asettele puolet perunaviipaleista vuoan pohjalle ja päälle kylmäsavulohiviipaleet. Lisää loput perunat.

■ Hienonna tilli. Sekoita kerman joukkoon tilli ja sinappi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

■ Kaada kermaseos vuokaan ja ripottele pinnalle parmesaaniraaste.

■ Paista noin tunti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit