4 tlk
(á noin 280g/170g) säilykeherkkusieniä
3 rkl
öljyä
¼ tl
suolaa
1
sipuli
1
kasvisliemikuutio (tai 1 ½ rkl kantarellifondia)
8 dl
vettä
1 prk
(200 g) ranskankermaa
1 rkl
soijakastiketta
½ tl
rouhittua mustapippuria
½ dl
sitruunanmehua
Päälle
½ sitruunan kuoriraaste
(tuoretta tilliä)
■ Kuumenna uuni 225 asteeseen.
■ Valuta sienet huolella. Levitä 1 tölkillinen sieniä leivinpaperin päälle. Paahda uunissa 10 minuuttia. Lisää 1 rkl öljyä ja ¼ tl suolaa ja jatka paahtamista uunin alatasolla 10 minuuttia, kunnes sienet ovat rapeita. (Jos sienet ovat kovin pieniä viipaleita, vähennä paistoaikaa)
■ Kuori ja paloittele sillä aikaa sipuli. Paista 2 ruokalusikallisessa öljyä kattilan pohjalla muutaman minuutin ajan. Lisää sienet ja paista vielä 5 minuuttia.
■ Lisää vesi, liemikuutio/fondi, ranskankerma, soijakastike ja mustapippuri. Keitä 10 minuuttia ja soseuta tasaiseksi. Lisää sitruunanmehu lopuksi.
■ Tarjoa rapeiden sienien, sitruunankuoriraasteen (ja tillin) kanssa.