Superhelppo sienikeitto

Helppo sienikeitto syntyy sauvasekoitinta surauttamalla. Jätä halutessasi koristesienet paahtamatta ja pääset vielä helpommalla.

Paksu ja ihanan sitruunainen sienikeitto tehdään yllättävästi purkkiherkkusienistä!

21.2. 12:09
Määrä4 annosta
ValmistusaikaValmistusaika 30 minuuttia
  • 4 tlk

    (á noin 280g/170g) säilykeherkkusieniä

  • 3 rkl

    öljyä

  • ¼ tl

    suolaa

  • 1

    sipuli

  • 1

    kasvisliemikuutio (tai 1 ½ rkl kantarellifondia)

  • 8 dl

    vettä

  • 1 prk

    (200 g) ranskankermaa

  • 1 rkl

    soijakastiketta

  • ½ tl

    rouhittua mustapippuria

  • ½ dl

    sitruunanmehua

Päälle

  • ½ sitruunan kuoriraaste

  • (tuoretta tilliä)

■ Kuumenna uuni 225 asteeseen.

■ Valuta sienet huolella. Levitä 1 tölkillinen sieniä leivinpaperin päälle. Paahda uunissa 10 minuuttia. Lisää 1 rkl öljyä ja ¼ tl suolaa ja jatka paahtamista uunin alatasolla 10 minuuttia, kunnes sienet ovat rapeita. (Jos sienet ovat kovin pieniä viipaleita, vähennä paistoaikaa)

■ Kuori ja paloittele sillä aikaa sipuli. Paista 2 ruokalusikallisessa öljyä kattilan pohjalla muutaman minuutin ajan. Lisää sienet ja paista vielä 5 minuuttia.

■ Lisää vesi, liemikuutio/fondi, ranskankerma, soijakastike ja mustapippuri. Keitä 10 minuuttia ja soseuta tasaiseksi. Lisää sitruunanmehu lopuksi.

■ Tarjoa rapeiden sienien, sitruunankuoriraasteen (ja tillin) kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit