Nopea intialainen kalacurry

Huumaavalta tuoksuva kalapata syntyy kätevästi valmistahnasta ja pakastekalasta.

Mausteiden määrän takia intialaisten ruokaohjeiden ainesosaluettelot ovat usein pitkiä. Valmis currytahna tekee kalapadasta supersimppelin.

21.2. 11:51
Määrä4 annosta
ValmistusaikaValmistusaika 30 minuuttia
  • 3 rkl

    öljyä

  • 1

    sipuli

  • ½ tl

    suolaa

  • 2 rkl

    currytahnaa (esimerkiksi Patak´s Tikka Masala tai Pirkka Tandoori)

  • 4

    tomaattia

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 1 rkl

    inkivääritahnaa (tai raastettua tuoretta inkivääriä)

  • 160 ml

    kookosmaitoa

  • 300 g

    valkoista kalaa (esimerkiksi sulatettua pakasteseitiä)

Lisäksi

  • riisiä ja korianteria (sekä maustamatonta jogurttia)

■ Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy kasarissa ja paista sipulia 10 minuuttia suolan kanssa öljyssä. Lisää currytahna ja paista vielä pari minuuttia.

■ Poista sillä aikaa tomaateista kannat, kuori ja paloittele valkosipulinkynnet. Soseuta tomaatit, valkosipuli ja inkivääritahna tasaiseksi blenderissä tai sauvasekoittimella. Lisää pannulle ja paista noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi kookosmaito.

■ Paloittele kala (tai käytä pakastekalakuutioita). Voit halutessasi paistaa paloja hieman toisella pannulla. Lisää kala lopuksi kastikkeeseen ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Tarjoa riisin kera.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit