Appelsiinikana

Kirpeän appelsiinin ja kanan yhdistelmää ei vain voi olla rakastamatta.

Tämä appelsiinikana ei vaadi erikoiskastikkeiden hankintaa, vaan sen valmistus onnistuu pienemmänkin kaupan valikoimalla. Korvaa riisiviinietikka tarvittaessa valkoviinietikalla.

20.1. 13:47
Määrä4 annosta
ValmistusaikaValmistusaika 30 minuuttia + marinointi 1 tunti
  • 450 g

    luuttomia kanan paistileikkeitä

Marinadi

  • 2 rkl

    raastettua inkivääriä

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 2 dl

    puristettua appelsiinimehua (2 pientä appelsiinia)

  • 1

    appelsiinin kuoriraaste

  • 4 ½ rkl

    soijakastiketta

  • 1 ½ rkl

    srirachaa

  • 1 rkl

    riisiviinietikkaa

  • 2 tl

    öljyä

  • 2 tl

    ruokosokeria

Paistamiseen

  • 2 rkl

    öljyä

Lisäksi

  • loput marinadista

  • 1 rkl

    maissitärkkelystä

  • 1 rkl

    kylmää vettä

Tarjoiluun

  • riisiä ja kasviksia

■ Tee marinadi. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada 3/4 dl marinadia pussiin tai kulhoon. Lisää kana ja anna marinoitua vähintään tunti.

■ Valuta marinadi pois ja paista paistileikkeet öljyssä noin 7 minuuttia per puoli. Siirrä kypsät leikkeet lautaselle ja pidä lämpimänä.

■ Kaada loput marinadista pannulle ja kiehauta. Sekoita sillä aikaa maissitärkkelyksestä ja vedestä suurus. Vatkaa marinadiin ja keitä, kunnes kastike hieman sakenee. Nosta paistileikkeet kastikkeeseen.

■ Tarjoa riisin ja kasvisten kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit