Appelsiini-mutakakku

Appelsiinin ja suklaan yhdistelmä vie sukat jalasta.

Sitrusliköörillä maustetut appelsiinilohkot kruunaavat mehevän suklaisen herkun.

20.1. 13:40
Määrä10-12 annosta
ValmistusaikaValmistusaika 55 minuuttia
  • 200 g

    appelsiinisuklaata (esim. Lindt)

  • 4

    kananmunaa

  • 3 ½ dl

    sokeria

  • 200 g

    voita

  • 2 dl

    vehnäjauhoja

  • ½ dl

    tummaa kaakaojauhetta

Marinoidut appelsiinit

  • 3

    keskikokoista appelsiinia

  • ½ dl

    sokeria

  • 2 rkl

    sitruslikööriä (esim. Cointreau)

■ Valmista ensin appelsiinit. Raasta yhdestä appelsiinista kuori mutakakkua varten. Leikkaa kaikki appelsiinit kuorettomiksi viipaleiksi tai lohkoiksi. Ota talteen appelsiineista irronnut mehu ja puristele kuorista mehua. Mehua tulisi olla 1 ¼ dl. Lisää vettä, jos mehua ei tule riittävästi.

■ Kiehauta kattilassa appelsiinien mehu, sokeri ja likööri. Keitä voimakkaasti kiehuttaen noin 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä, laita appelsiinit siirapin joukkoon ja anna maustua huoneenlämmössä.

■ Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (24 cm) pohjan ja reunojen väliin.

■ Rouhi suklaa veitsellä hienoksi ja laita se lasi- tai metallikulhoon. Vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokeri haarukkavatkaimella sekaisin.

■ Sulata voi kattilassa ja lisää appelsiinin kuoriraaste kuuman voin joukkoon. Kaada appelsiinivoi suklaan päälle ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

■ Yhdistä suklaaseos muna-sokeriseokseen huolellisesti sekoittaen.

■ Kääntele keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan. Kaavi taikina vuokaan.

■ Paista uunin keskitasolla 25 – 30 minuuttia. Mutakakku on parasta, kun se jää keskeltä hieman kosteaksi. Tarjoa kakkua marinoituneiden appelsiiniviipaleiden kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit