200 g
appelsiinisuklaata (esim. Lindt)
4
kananmunaa
3 ½ dl
sokeria
200 g
voita
2 dl
vehnäjauhoja
½ dl
tummaa kaakaojauhetta
Marinoidut appelsiinit
3
keskikokoista appelsiinia
½ dl
sokeria
2 rkl
sitruslikööriä (esim. Cointreau)
■ Valmista ensin appelsiinit. Raasta yhdestä appelsiinista kuori mutakakkua varten. Leikkaa kaikki appelsiinit kuorettomiksi viipaleiksi tai lohkoiksi. Ota talteen appelsiineista irronnut mehu ja puristele kuorista mehua. Mehua tulisi olla 1 ¼ dl. Lisää vettä, jos mehua ei tule riittävästi.
■ Kiehauta kattilassa appelsiinien mehu, sokeri ja likööri. Keitä voimakkaasti kiehuttaen noin 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä, laita appelsiinit siirapin joukkoon ja anna maustua huoneenlämmössä.
■ Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (24 cm) pohjan ja reunojen väliin.
■ Rouhi suklaa veitsellä hienoksi ja laita se lasi- tai metallikulhoon. Vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokeri haarukkavatkaimella sekaisin.
■ Sulata voi kattilassa ja lisää appelsiinin kuoriraaste kuuman voin joukkoon. Kaada appelsiinivoi suklaan päälle ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.
■ Yhdistä suklaaseos muna-sokeriseokseen huolellisesti sekoittaen.
■ Kääntele keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan. Kaavi taikina vuokaan.
■ Paista uunin keskitasolla 25 – 30 minuuttia. Mutakakku on parasta, kun se jää keskeltä hieman kosteaksi. Tarjoa kakkua marinoituneiden appelsiiniviipaleiden kanssa.