Appelsiini-halloumisalaatti

Simppeli lounassalaatti luottaa oranssiin voimaan: appelsiinit ja porkkanat saavat seurakseen paistettua juustoa.

Appelsiini kuljettaa kohti pirteää kevättä.

20.1. 13:35
Määrä2 annosta
ValmistusaikaValmistusaika 25 minuuttia
  • 2

    isoa appelsiinia

Kastike

  • 3 rkl

    öljyä

  • 1 ½ rkl

    täysjyväistä dijoninsinappia

  • 1 rkl

    valkoviinietikkaa

  • 1 ½ tl

    hunajaa

  • 1 tl

    korianterin siemeniä murskattuna

  • ½ tl

    suolaa

  • ½ tl

    rouhittua mustapippuria

Lisäksi

  • 200 g

    porkkanaa

  • 3

    kevätsipulin vartta

  • ½

    ruukkua tuoretta lehtipersiljaa

  • 300 g

    halloumi-tyyppistä juustoa (Esim. Juustoportin Halla)

  • 80 g

    babypinaattia

■ Kuori ja viipaloi appelsiinit. Purista kuorista (ja leikkuulaudalta) kaikki mehu kulhoon. Sekoita joukkoon loput kastikkeen ainekset.

■ Kuori ja paloittele porkkanat. Höyrytä muutama minuutti, jotta porkkanat pehmenevät, mutta niissä on vielä vastusta.

■ Hienonna kevätsipulinvarret ja lehtipersilja.

■ Leikkaa juusto viipaleiksi ja paista pannulla kullanruskeaksi.

■ Kokoa salaatti. Nosta lautasten pohjalle babypinaattia, kevätsipulia ja porkkanaa. Nosta päälle appelsiiniviipaleet ja juusto. Pirskota päälle kastiketta ja ripottele päälle hienonnettua persiljaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit