2
isoa appelsiinia
Kastike
3 rkl
öljyä
1 ½ rkl
täysjyväistä dijoninsinappia
1 rkl
valkoviinietikkaa
1 ½ tl
hunajaa
1 tl
korianterin siemeniä murskattuna
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
200 g
porkkanaa
3
kevätsipulin vartta
½
ruukkua tuoretta lehtipersiljaa
300 g
halloumi-tyyppistä juustoa (Esim. Juustoportin Halla)
80 g
babypinaattia
■ Kuori ja viipaloi appelsiinit. Purista kuorista (ja leikkuulaudalta) kaikki mehu kulhoon. Sekoita joukkoon loput kastikkeen ainekset.
■ Kuori ja paloittele porkkanat. Höyrytä muutama minuutti, jotta porkkanat pehmenevät, mutta niissä on vielä vastusta.
■ Hienonna kevätsipulinvarret ja lehtipersilja.
■ Leikkaa juusto viipaleiksi ja paista pannulla kullanruskeaksi.
■ Kokoa salaatti. Nosta lautasten pohjalle babypinaattia, kevätsipulia ja porkkanaa. Nosta päälle appelsiiniviipaleet ja juusto. Pirskota päälle kastiketta ja ripottele päälle hienonnettua persiljaa.