Rahka-voitaikina
250 g
huoneenlämpöistä voita
1 prk
(250 g) maitorahkaa
4 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
Täyte
2 dl
puuroriisiä
8 dl
vettä
1
kalaliemikuutio
½ tl
jauhettua mustapippuria
1/6 tl
jauhettua valkopippuria
1 dl
tilliä hienonnettuna
4
kananmunaa
2 tlk
(á 275/180 g) järkisärkeä tai muuta (leppä)savukalaa (öljyssä)
(Väleihin)
(ripaus sormisuolaa)
Voiteluun
1
kananmuna
Päälle
tilli-voisulaa
■ Yhdistä huoneenlämpöiseen voihin rahka, jauhot ja suola. Sekoita taikinaksi, mutta älä vaivaa. Anna taikinan levätä peitettynä jääkaapissa muutama tunti.
■ Keitä riisiä kalaliemikuutiolla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia. Valuta ylimääräinen vesi pois ja jäähdytä riisi. Mausta riisi musta- ja valkopippurilla ja kääntele joukkoon tilli.
■ Keitä kananmunat koviksi 8-10 minuuttia. Jäähdytä ja viipaloi.
■ Valuta kala. (Voit jättää vähän öljyä joukkoon)
■ Kauli voitaikina 30 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi. Siirrä levy leivinpaperille pellille.
■ Levitä puolet riisistä noin 10 cm:n levyiseksi raidaksi taikinan pitkän sivun suuntaisesti. Peitä riisi kalalla. Peitä kalaviipaleet kananmunalla. Toista sama järjestys. (Ripottele väleihin hieman sormisuolaa).
■ Käännä taikina täytteen päälle. Kostuta saumakohdat kylmällä vedellä. Sulje piirakka tiiviisti haarukalla painelemalla. Voitele munalla. Pistele haarukalla muutama ilmareikä.
■ Kypsennä 200-asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa coulibiac viipaleina tilli-voisulan kanssa.