Särki-coulibiac - Reseptit - Ilta-Sanomat

Särki-coulibiac

Lohi-coulibiac, eli kulibjaka on venäläisistä leivonnaisista tunnetuimpia. Voitaikinakuoren sisään on kätketty perinteisesti lohen lisäksi riisiä ja kananmunaa. Savusärki tuo piirakkaan syvyyttä ja rahka-voitaikina lisää makua.

Venäläinen Zakuska-pöytä on kuin seisova pöytä pikkupaloineen. Herkkujen kanssa nautitaan mustaa Ceylon-teetä.

11.1. 10:15
Määrä12 palaa
ValmistusaikaValmistusaika 1 h 20 minuuttia + taikinan vetäytyminen jääkaapissa

Rahka-voitaikina

  • 250 g

    huoneenlämpöistä voita

  • 1 prk

    (250 g) maitorahkaa

  • 4 dl

    vehnäjauhoja

  • 1/2 tl

    suolaa

Täyte

  • 2 dl

    puuroriisiä

  • 8 dl

    vettä

  • 1

    kalaliemikuutio

  • ½ tl

    jauhettua mustapippuria

  • 1/6 tl

    jauhettua valkopippuria

  • 1 dl

    tilliä hienonnettuna

  • 4

    kananmunaa

  • 2 tlk

    (á 275/180 g) järkisärkeä tai muuta (leppä)savukalaa (öljyssä)

(Väleihin)

  • (ripaus sormisuolaa)

Voiteluun

  • 1

    kananmuna

Päälle

  • tilli-voisulaa

■ Yhdistä huoneenlämpöiseen voihin rahka, jauhot ja suola. Sekoita taikinaksi, mutta älä vaivaa. Anna taikinan levätä peitettynä jääkaapissa muutama tunti.

■ Keitä riisiä kalaliemikuutiolla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia. Valuta ylimääräinen vesi pois ja jäähdytä riisi. Mausta riisi musta- ja valkopippurilla ja kääntele joukkoon tilli.

■ Keitä kananmunat koviksi 8-10 minuuttia. Jäähdytä ja viipaloi.

■ Valuta kala. (Voit jättää vähän öljyä joukkoon)

■ Kauli voitaikina 30 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi. Siirrä levy leivinpaperille pellille.

■ Levitä puolet riisistä noin 10 cm:n levyiseksi raidaksi taikinan pitkän sivun suuntaisesti. Peitä riisi kalalla. Peitä kalaviipaleet kananmunalla. Toista sama järjestys. (Ripottele väleihin hieman sormisuolaa).

■ Käännä taikina täytteen päälle. Kostuta saumakohdat kylmällä vedellä. Sulje piirakka tiiviisti haarukalla painelemalla. Voitele munalla. Pistele haarukalla muutama ilmareikä.

■ Kypsennä 200-asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa coulibiac viipaleina tilli-voisulan kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit