Persimoni-viikunagalette - Reseptit - Ilta-Sanomat

Persimoni-viikunagalette

Paras taikina on… valmis taikina! Aloita leipominen siis kaupan pakasteosastolta.

Jäikö piparimaustetta joululta yli? Käytä se tähän hurmaavan helppoon leivonnaiseen.

8.1. 22:03
Määrä1 iso tai 2 pientä
ValmistusaikaValmistusaika 1 tunti
  • 1 pkt

    (500 g) esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa

  • 1 ½ dl

    viikunahilloa

  • 50 g

    + 25 g voita

  • ½ dl

    + ¼ dl sokeria

  • 1/2 tl

    + ½ tl piparkakkumaustetta

  • 2

    + 1 keltuaista

  • 4

    isoa persimonia

■ Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Jaa kahteen osaan, jos haluat tehdä kaksi pienempää galettea.

■ Kuumenna uuni ja pelti 200 asteeseen.

■ Mittaa viikunahillo, 50 g voita, ½ dl sokeria ja ½ teelusikallista piparkakkumaustetta kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes tahna on tasaista. Siirrä jäähtymään siksi aikaa, kun teet loput.

■ Kauli taikinasta jauhotetulla alustalla yksi iso ympyrä tai ovaali tai kaksi pienempää. Nosta leivinpaperin päälle.

■ Viipaloi persimonit.

■ Vatkaa 2 keltuaista viikunahillo-voiseokseen. Levitä taikinan päälle, jätä 1,5 cm reunoista vapaaksi. Nosta persimoniviipaleet päälle.

■ Sekoita ¼ dl sokeria ja ½ tl piparkakkumaustetta keskenään. Ripottele galeten päälle. Kuutioi loppu 25 g voita ja nosta nokareet galeten pinnalle. Taita galeten reunat. Riko keltuaisen rakenne ja voitele reunat keltuaisella.

■ Nosta kuuma pelti uunista ja liuúta galette varovasti kuumalle pellille. Paista noin 25 minuuttia, kunnes galette on kullanruskea.

■ Anna jäähtyä ja tarjoa esimerkiksi jäätelön tai vaahdotetun ranskankerman kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit