Mausteinen lihapata - Reseptit - Ilta-Sanomat

Mausteinen lihapata

Lihapata viettää tunteja uunissa, mutta ei kahlitse kokkia lieden ääreen.

Kerrassaan koukuttava lihapata ammentaa makumaailmansa Vietnamista.

8.1. 21:58
Määrä6 annosta
ValmistusaikaValmistusaika 3 tuntia + marinointi yön yli
  • 1,2 kg

    porsaan kassleria

  • 5 cm

    pala inkivääriä

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 1

    punainen mieto chili

  • 4 rkl

    riisiviinietikkaa

  • 3 1/2 rkl

    soijakastiketta

  • 2 rkl

    öljyä

  • 2

    tähtianista

  • ½ tl

    fenkolin siemeniä

  • ½ tl

    kokonaisia neilikoita

  • 1

    kanelitanko

  • 2 rkl

    (ruoko)sokeria

  • 1 rkl

    tomaattipyreetä

  • 5 dl

    lihalientä

  • 5

    kypsää luumua

■ Paloittele liha noin 5 cm * 5 cm paloiksi kulhoon (tai muovipussiin).

■ Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipulinkynnet, hienonna chili. Sekoita puolet lihan joukkoon. Kaada sekaan riisiviinietikka ja soijakastike. Marinoi seuraavaan päivään.

■ Kuumenna uuni 160 asteeseen.

■ Kuumenna öljy padassa. Paista mausteita ja jäljellä olevaa inkivääriä, valkosipulia ja chiliä muutama minuutti. Lisää sokeri ja lämpöä. Lisää myös liha erissä ja paista, kunnes liha saa ihan vähän väriä.

■ Kaada joukkoon marinadi, tomaattipyree ja lihaliemi ja pyöräytä tasaiseksi. Laita kansi päälle ja hauduta pataa uunissa 1 ½ tuntia.

■ Poista luumuista kivet ja puolita ne. Lisää pataan ja hauduta vielä ilman kantta tunti.

■ Siivilöi liemi kattilaan ja keitä kokoon kovalla lämmöllä noin 20 minuuttia. Kaada sitten takaisin lihojen ja luumujen joukkoon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit