Kahvimutakakku - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kahvimutakakku

Ihana mutakakku saa sisäänsä ja ylleen kahvia!

Suussa sulava mokkamutakakku säilyy jääkaapissa useamman päivän. Sen voi myös tarvittaessa pakastaa tulevaa käyttöä varten.

8.1. 21:45
Määrä2 kpl
ValmistusaikaValmistusaika 35 minuuttia + suklaaseoksen jäähtyminen
  • 250 g

    tummaa suklaata (noin 60%)

  • 200 g

    voita

  • 2 dl

    sokeria

  • 1 1/2 dl

    fariinisokeria

  • 2 rkl

    siirappia

  • 3 dl

    vehnäjauhoja

  • 3 rkl

    pikakahvijauhetta

  • 2 rkl

    kaakaojauhetta

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • 1/2 tl

    suolaa

  • 4

    kananmunaa

Päälle

  • kaakaojauhetta

■ Kuumenna uuni 175 asteeseen.

■ Mittaa kattilaan paloiteltu suklaa, voi, sokerit ja siirappi. Sulata seos juoksevaksi miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoitellen. Siirrä kulho sivuun ja anna jäähtyä noin huoneenlämpöiseksi.

■ Sekoita sillä aikaa kuivat ainekset keskenään.

■ Vatkaa kananmunat käsin yksitellen suklaaseokseen. Kääntele kuiva-aineet joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada kahteen kertakäyttöiseen pieneen (halkaisijaltaan noin 20 cm) piirakkavuokaan.

■ Kypsennä uunissa noin 18 minuuttia. Kakku saa jäädä hieman kosteaksi. Tupsauta päälle kaakaojauhetta (ja koristele kahvipapumakeisilla)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit