Persimoni-prosciuttopizza - Reseptit - Ilta-Sanomat

Persimoni-prosciuttopizza

Kinkku-ananaspizzan luksusversiossa kinkku on ilmakuivattu ja ananas vaihdettu kausihedelmään.

Sriracha on makeille persimoneille täydellinen paritus.

16.12.2021 13:32
Määrä2 kpl
ValmistusaikaValmistusaika 1 tunti 10 minuuttia

Pohja

  • 25 g tuorehiivaa

  • 2 dl vettä

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 1 tl suolaa

  • 5 dl (00-) jauhoja

Tomaattikastike

  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 1 rkl balsamiviinietikkaa

  • 1 tl sokeria

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria

Täyte

  • 200 g juustoraastetta (josta osa savujuustoa)

  • 75 g prosciuttoa

  • 3 (pientä) persimonia

Päälle

  • neitsytoliiviöljyä, (sormisuolaa ja rouhittua mustapippuria), srirachaa ja rucolaa

■ Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen, sekoita. Lisää öljy ja suola. Alusta jauhot erissä taikinaan. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, vähintään 30 minuuttia.

■ Tee tomaattikastike. Kaada tomaattimurska pieneen kattilaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää ne kattilaan yhdessä muiden ainesten kanssa. Keitä 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Anna kastikkeen jäähtyä.

■ Kuumenna uuni ja tyhjä pelti niin kuumaksi kuin saat.

■ Kauli taikina kahdeksi pizzaksi jauhojen avulla leivinpaperin päälle.

■ Levitä pohjalle tomaattikastiketta, juustoraastetta, prosciuttoviipaleita ja viipaloitua persimonia.

■ Ota kuuma pelti uunista ja liuúta pizza leivinpaperin päällä kuumalle pellille. Paista 250 asteessa noin 8 minuuttia. Pirskota päälle oliiviöljyä. (Mausta suolalla ja pippurilla). Viimeistele srirachalla ja nosta pinnalle rucolaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit