Fazerina-mascarponekakku - Reseptit - Ilta-Sanomat

Fazerina-mascarponekakku

Suussa sulavaa suklaata ja raikasta appelsiinia. Siitä on paras kakku tehty.

Klassikkopatukasta makumaailmansa ammentava juustokakku hurmaa kaikki.

16.12.2021 13:12
Määrä12 palaa
ValmistusaikaValmistusaika 40 minuuttia + kakun hyytyminen 4 tuntia

Pohja

  • 150 g

    suklaakeksejä

  • 25 g

    voita

  • 1

    appelsiinin kuoriraaste

Täyte

  • 200 g

    tummaa (noin 45 %) suklaata

  • 1

    levy (120 g) Fazerina-suklaata

  • 75 g

    voita

  • 3

    kananmunaa

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • 1 ½ prk

    (á 250 g) mascarponea

  • 4

    liivatelehteä

  • 2 rkl

    appelsiinimehua

Päälle

  • Fazerina-suklaata, appelsiiniviipaleita ja kuorta

■ Murskaa keksit esimerkiksi kaulimen avulla tai tehosekoittimessa. Sulata voi ja pese ja raasta appelsiinin kuori. Sekoita voi ja kuoriraaste keksimuruihin. Pingota leivinpaperi irtopohjaiseen ((noin 20 cm) vuokaan ja painele keksiseos pohjalle. Laita kylmään täytteen teon ajaksi.

■ Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

■ Paloittele suklaat ja voi lämmönkestävään kulhoon. Nosta vesihauteeseen kiehuvan kattilan päälle ja anna sulaa. Nosta kattila pois liedeltä ja anna suklaaseoksen jäähtyä noin 5 minuuttia. Erottele sillä aika keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset suklaaseokseen yksitellen voimakkaasti vatkaten.

■ Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele mascarponeen. Vatkaa valkuaiset erikseen vaahdoksi. Sekoita kaikki vaahdot varovasti suklaaseokseen.

■ Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdet kuivaksi ja liuota appelsiinimehuun. Anna hieman jäähtyä ja kääntele suklaamassaan.

■ Kaada massa pohjan päälle ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia.

■ Koristele fazerina-suklaalla ja appelsiinilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit