Sieni-pekoni-munapannu - Reseptit - Ilta-Sanomat

Sieni-pekoni-munapannu

Yhden hengen pannu on ihana iltapala. Yksi kananmuna sisältää paljon tryptofaania ja täysjyväleipä runsaasti kuitua. Hyvästi koiran uni!

Pannulla paistuva yhden hengen sieni-pinaattihässäkkä on yllättävän kevyt, sillä pekoni on lähinnä mauste.

30.11.2021 12:46
Määrä1 annos
Valmistusaika35 minuuttia
  • 200 g

    herkkusieniä

  • 1/2 tl

    rouhittua mustapippuria

  • 1/2 tl

    suolaa

  • ½ pkt

    (noin 75 g) pekonikuutioita

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1 rkl

    balsamiviinietikkaa

  • 1/2 ps

    (á 65 g) babypinaattia

  • 1

    kananmuna

Päälle

  • 2 rkl

    (savu)juustoraastetta

Lisäksi

  • täysjyväleipää

■ Puhdista ja viipaloi sienet ja laita kuumalle pannulle. Paista, kunnes nestettä irtoaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

■ Lisää pekoni ja jatka paistamista, kunnes pekoni ja sienet ovat rapeita. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet lopussa joukkoon.

■ Lisää etikka ja pinaatti ja paista hetki, kunnes etikka haihtuu. Raivaa pannun keskelle kolo ja riko kananmuna koloon. Anna kananmunan hyytyä, kunnes valkuainen ei ole enää kirkas.

■ Ripottele juusto päälle ja tarjoa täysjyväleivän kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit