Vegepyttis - Reseptit - Ilta-Sanomat

Vegepyttis

Kasvispyttiksestä riittää kahteen tukevampaan tai neljään pienempään iltapalaan.

Nauti iltapalaksi pyttipannu, joka ei ole liian rasvainen tai mausteinen.

30.11.2021 12:35
Määrä2-4 annosta
Valmistusaika45 minuuttia
  • 1 pkt

    (300 g) kylmäsavutofua

Marinadi

  • 1 rkl

    rypsiöljyä

  • 1 1/2 rkl

    soijakastiketta

  • 1/2 tl

    savupaprikajauhetta

  • 1/2 rkl

    hunajaa (tai vaahterasiirappia)

  • ½ tl

    rouhittua mustapippuria

Pyttis

  • 500 g

    keitettyjä (eilisen) perunoita

  • 2

    porkkanaa

  • 150 g

    varsiparsakaalia

  • 2 rkl

    öljyä

  • 1 tl

    suolaa

  • ½ tl

    rouhittua mustapippuria

  • 1 rkl

    hunajaa (tai vaahterasiirappia)

  • 2 rkl

    tuoretta ruohosipulia

Lisäksi

  • hapankaalia

■ Kuivaa tofu ja leikkaa kuutioiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja nosta tofukuutiot marinadiin.

■ Kuori ja paloittele keitetyt kylmät perunat. Kuori ja kuutioi porkkanat vähän pienemmäksi. Paloittele varsiparsakaalit.

■ Kuumenna öljy isossa kasarissa ja paista porkkanoita ensin 5 minuuttia. Lisää perunat ja jatka 10 minuutin ajan. Lisää parsakaali ja jatka vielä noin 5 minuutin ajan, silloin tällöin sekoitellen.

■ Paista sillä aikaa tofukuutiot rapeaksi toisessa pannussa.

■ Mausta pyttis suolalla, pippurilla ja hunajalla. Hienonna joukkoon ruohosipulia. Kääntele lopuksi tofukuutiot joukkoon.

■ Tarjoa lisänä hapankaalia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit