Palsternakkakakku - Reseptit - Ilta-Sanomat

Palsternakkakakku

Kerroskakulla on mehevyystakuu.

Porkkanakakun sisar syntyy pähkinäisestä palsternakasta.

30.11.2021 10:11
MääräValmistusaika 1 tunti 45 minuuttia + kakun jäähtyminen
Valmistusaika12 palaa
  • 350 g

    kuorittuja palsternakkoja

  • 1

    appelsiinin kuoriraaste

  • 2 tl

    appelsiinimehua

  • 3

    kananmunaa

  • 2 1/2 dl

    sokeria

  • 1 ½ dl

    öljyä

  • 3 1/2 dl

    vehnäjauhoja

  • 1 rkl

    piparkakkumaustetta

  • 2 tl

    leivinjauhetta

  • 100 g

    saksanpähkinöitä

Kuorrutus

  • 200 g

    maustamatonta tuorejuustoa

  • 200 g

    vaniljatuorejuustoa

  • 100 g

    pehmeää voita

  • 1 ½ dl

    tomusokeria

  • 2 tl

    appelsiinimehua

Päälle

  • appelsiinin kuorta, saksanpähkinöitä

■ Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa pieni irtopohjavuoka (15 cm) leivinpaperilla.

■ Kuori ja raasta palsternakat hienoksi. Pese ja raasta appelsiinin kuori. Purista mehu.

■ Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää palsternakkaraaste, appelsiinin kuoriraaste, mehu ja öljy. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Hienonna pähkinät joukkoon. Kääntele kuivat ainekset palsternakkaseokseen.

■ Kaada taikina kahteen vuokaan ja paista noin 50 minuuttia, kunnes tikkuun ei irtoa taikinasta muruja.

■ Anna jäähtyä noin 10 minuuttia. Irrota vuoasta ja anna jäähtyä kokonaan. Leikkaa pohja kahtia.

■ Vatkaa kuorrutuksen ainekset nopeasti keskenään.

■ Levitä kuorrutuksesta puolet toisen kakkupohjan päälle. Laita toinen päälle ja levitä loput kuorrutuksesta rennosti päälle. Koristele pähkinöillä ja appelsiinin kuorella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit