Chorizo-maa-artisokkapasta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Chorizo-maa-artisokkapasta

Paras maa-artisokkaruoka on sellainen, jossa ryhmyisiä mukuloita ei tarvitse kuoria!

Maa-artisokka on muutakin kuin keittojuures. Pastassa se yllättää suolaisen makkaran ja metsäisen timjamin seurassa.

29.11.2021 16:33
Määrä4 annosta
ValmistusaikaValmistusaika 1 tunti
  • 400 g

    pennepastaa

  • 1

    pötkö chorizoa (200 g)

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 500 g

    maa-artisokkaa

  • 1 tl

    kuivattua timjamia

  • ½ tl

    suolaa

  • ½ tl

    rouhittua mustapippuria

  • 2 dl

    pastan keitinvettä

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • 1 ps

    babypinaattia

  • ½

    sitruunan mehu ja kuoriraaste

Päälle

  • parmesaaniraastetta

■ Kuori ja viipaloi chorizo. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Harjaa maa-artisokat huolella ja viipaloi noin 5 mm:n viipaleiksi. Paista chorizoa pari minuuttia omassa rasvassaan. Lisää valkosipuli viimeiseksi minuutiksi. Nosta molemmat reikäkauhalla sivuun.

■ Lisää maa-artisokat ja paista (chorizon rasvassa) noin 10 minuuttia, kunnes ne ruskistuvat.

■ Laita tässä vaiheessa pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Valuta, säästä 2 dl pastan keitinvettä.

■ Mausta maa-artisokat timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää 2 dl pastan keitinvettä ja kerma ja anna artisokkien kiehua melko kovalla lämmöllä, kunnes ne tuntuvat haarukalla kokeiltaessa pehmeiltä ja kastike on keittynyt kokoon.

■ Lisää pinaatti ja jatka minuutin ajan. Lisää valutettu pasta ja chorizo joukkoon.

■ Siirrä liedeltä. Lisää sitruunan mehu ja kuoriraaste.

■ Raasta parmesaania valmiiden annosten pinnalle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit