Juuripersiljakeitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Juuripersiljakeitto

Juuripersilja on vähemmän tunnettu juures, josta syntyy herkullinen syystalven soppa. Tämä keitto on vegaaninen.

Mikä ihmeen juuripersilja? Hoikan palsternakan kaksoisolento juuripersilja sekoitetaan joskus jopa piparjuureen. Maultaan se on kuitenkin aivan omanlaisensa: kasvismaisempi ja vähemmän maamainen kuin muut juurekset. Maussa häivähtää nimensä mukaisesti persilja.

29.11.2021 16:27
Määrä2 annosta
Valmistusaika30 minuuttia
  • 400 g

    juuripersiljaa

  • 1 rkl

    + 1 rkl oliiviöljyä

  • ½ tl

    suolaa

  • ½ tl

    rouhittua mustapippuria

  • 1

    omena (tai päärynä)

  • 1

    sipuli

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 5 dl

    kasvislientä

  • 2 dl

    kaurakermaa

  • ½

    sitruunan mehu

  • ½ tl

    suolaa

Pinnalle

  • sitruunan kuorta, hienonnettua persiljaa (ja siemeniä)

■ Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja paloittele juurisellerit leivinpaperin päälle uunipellille. Kääntele ruokalusikallinen öljyä, suola ja pippuri joukkoon. Paahda 10 minuuttia.

■ Kuori ja paloittele omena ja lisää juuripersiljan joukkoon. Jatka paahtamista noin 10 minuuttia.

■ Kuori ja paloittele sillä aikaa sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna 1 rkl öljyä kattilassa ja kuullota sipulit pehmeäksi. Lisää kasvisliemi ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Lisää kaurakerma, sitruunan mehu, juuripersilja ja omena ja soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella pehmeäksi.

■ Hienonna pinnalle persiljaa ja raasta hieman sitruunankuorta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit