Sundae-kuppikakut - Reseptit - Ilta-Sanomat

Sundae-kuppikakut

Kuppikakut ovat helpoimpia mahdollisia leivonnaisia tuunata näyttäviksi pienellä vaivalla. Vau!

Onko se jäätelöannos vai muffini? Suloinen kuppikakku houkuttaa jo pelkällä ulkonäöllään.

26.11.2021 14:25
Määrä12 kpl
ValmistusaikaValmistusaika 50 minuuttia + kuppikakkujen jäähtyminen
  • 3 dl

    vehnäjauhoja

  • 2 dl

    sokeria

  • 1 tl

    vaniljasokeria

  • 2 tl

    leivinjauhetta

  • 150 g

    voita

  • 2

    kananmunaa

  • 1 dl

    maitoa

Kuorrutus

  • 2 dl

    vispikermaa

  • 200 g

    maustamatonta tuorejuustoa

  • 1 dl

    tomusokeria

  • vaaleanpunaista elintarvikeväriä

Lisäksi

  • kaupan suklaakastiketta (tai sulaa suklaata) , strösseleitä, pätkä pilliä

■ Kuumenna uuni 175 asteeseen. Asettele paperivuoat muffinipellin syvennyksiin.

■ Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi, anna jäähtyä ja sekoita kananmuniin ja maitoon.

■ Siivilöi kuivat ainekset voimaitoon ja kääntele niin, että taikina on juuri ja juuri sekaisin.

■ Jaa muffinivuokiin ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Nosta ritilälle jäähtymään. Anna jäähtyä kokonaan.

■ Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri keskenään ja sekoita kermavaahtoon. Jaa kuorrutus kahteen osaan ja värjää puolet elintarvikevärillä.

■ Pursota ensin vaaleanpunaista kuorrutetta kuppikakuille ja sen jälkeen valkoista. Koristele strösseleillä, suklaakastikkeella ja pillin palasilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit