Oscarin chili - Reseptit - Ilta-Sanomat

Oscarin chili

Ohje löytyy Sirly Ylläsjärven ruokakirjasta Reseptejä ja Elämyksiä.

Oscarin chili on lappilaisen keittiömestari Sirly Ylläsjärven ystävän Oscarin herkullinen bravuuripata.

18.11. 13:29
Määrä6 annosta
ValmistusaikaValmistusaika 3 tuntia 30 minuuttia
  • 2

    sipulia

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 3

    tuoretta chiliä (tai oman maun mukaan)

  • 150 g

    aurinkokuivattuja tomaatteja

  • 250 g

    grillimakkaraa

  • 200 g

    savukylkeä

  • 200 g

    pepperonia

Paistamiseen

  • voita

Lisäksi

  • 400 g

    kokonaisia säilöttyjä tomaatteja

  • 500 g

    hirven jauhelihaa (myös muut lihat käyvät)

  • 200 g

    kidneypapuja

  • 200 g

    maissia

Lisäksi

  • tuoretta persiljaa

  • (ranskankermaa)

■ Lämmitä uuni 180-asteiseksi.

■ Aloita pilkkomalla sipuli, valkosipuli, chili, ja aurinkokuivattu tomaatti yhteen astiaan, sekä makkara, savukylki, pepperoni toiseen. Silppua persilja erikseen.

■ Kuullota ensimmäisenä paloitellut kasvikset (runsaassa voissa) valurautapadassa tai isossa kattilassa.

■ Lisää joukkoon makkara, pepperoni, savukylki ja paista kaikkia vielä hetken aikaa. Kaada sekaan säilyketomaatit ja kiehauta.

■ Sekoittele mukaan raaka jauheliha ja kiehauta. Lopuksi voit laittaa kattilaan valutetut pavut ja maissit. Aseta kansi päälle ja hauduta uunissa noin 3 tuntia. Voit halutessasi hauduttaa pataa yön yli myös miedommalla lämmöllä, 95 asteessa. Tai sitten ihan liedellä, jos sinulla ei ole käytössäsi uunia.

■ (Tarjoa ranskankerman ja persiljan kanssa)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit