Salviafoccaccia - Reseptit - Ilta-Sanomat

Salviafoccaccia

Onnistuneen foccaccian salaisuus on tarpeeksi huolellinen vaivaus ja kunnon kohotukset kahteen kertaan.

Pullamainen, öljyssä kylvetetty ihana foccaccia on klassikko. Tällä kertaa se on saanut ylleen salvian lehtiä.

18.11. 13:13
Määrä24 palaa
ValmistusaikaValmistusaika 50 minuuttia + kohotukset noin 1 ½ tuntia
  • 50 g

    tuorehiivaa

  • 4 dl

    vettä

  • 9 dl

    vehnäjauhoja

  • 2 tl

    (meri)suolaa

  • ½ dl

    + ½ dl oliiviöljyä

Päälle

  • 2 tl

    sormisuolaa

  • salvian lehtiä

  • ½ dl

    oliiviöljyä

■ Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa ja jatka vaivaamista vielä noin 5 minuutin ajan. Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi (noin 45 minuuttia).

■ Voitele uunipelti tai uunivuoka (noin 20 cm x 30 cm) öljyllä. Kumoa taikina vuokaan ja painele se vuoan reunoja myöten. Valuta päälle 1/2 dl öljyä. Kohota leipää leivinpaperin alla 40 minuuttia.

■ Painele kohonneen leivän pintaan sormilla kuoppia. Lisää vielä ½ dl öljyä ja ripottele pinnalle sormisuola. Painele salvian lehdet leivän pintaan.

■ Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

■ Kumoa kypsä leipä vuoasta ja jäähdytä ritilällä. Leikkaa jäähtynyt leipä annospaloiksi. Tarjoa leipä mielellään lämpimänä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit