Porkkana-kookoskeitto katkaravuilla - Reseptit - Ilta-Sanomat

Porkkana-kookoskeitto katkaravuilla

Inkivääri ja sriracha tuovat potkua herkulliseen arkikeittoon.

Pöytä kylpee auringossa, kun nostat keltaisen herkkukeiton esille.

23.10. 13:28
Määrä4 annosta
Valmistusaika45 minuuttia
  • 1 rkl raastettua inkivääriä

  • 1 sipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 rkl öljyä

  • 3 (keskikokoista) porkkanaa

  • 5 dl kasvislientä

  • 3 dl porkkanamehua

  • 2 dl kookosmaitoa

  • ½ rkl srirachaa

  • ½ tl suola

Lisäksi

  • 200 g nuudeleita

  • 1 pieni (keltainen) kesäkurpitsa

  • 3 dl pakastemaissia

  • 180 g katkarapuja

  • ½ limen mehu

Päälle

  • (keltaista) chiliä

  • limeä

  • korianteria

  • seesaminsiemeniä

■ Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota öljyssä kattilan pohjalla muutama minuutti.

■ Kuori ja paloittele sillä aikaa porkkanat pieneksi. Lisää kattilaan ja paista pari minuuttia. Lisää kasvisliemi, porkkanamehu, kookosmaito, sriracha ja suola ja keitä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmeitä.

■ Paloittele sillä aikaa kesäkurpitsa. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja annostele kulhojen pohjalle.

■ Soseuta valmis keitto sauvasekoittimella tai blenderissä. Lisää kesäkurpitsa ja maissi ja keitä noin 4 minuuttia, kunnes kesäkurpitsa on al dente.

■ Lisää lopuksi limen mehu ja katkaravut. Älä enää keitä, jotta katkaravut eivät sitkisty. Nosta nuudeleiden päälle kulhoihin.

■ Purista päälle lisää limen mehua. Ripottele seesaminsiemeniä pinnalle. Viipaloi chiliä ja hienonna korianteria tarjolle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit