Lihapullat punaviini-kermakastikkeessa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Lihapullat punaviini-kermakastikkeessa

Lihapullille keitetään syvänmakuinen punaviini-kermakastike.

Mausteiset lihapullat ja punaviini-kermakastike ovat parasta mahdollista syysruokaa.

30.9. 10:29
Määrä4 annosta
Valmistusaika50 minuuttia
  • 1 prk

    kermaviiliä

  • 1 dl

    korppujauhoja

  • 500 g

    naudan jauhelihaa

  • 1 rkl

    tacomaustetta

  • 1 tl

    suolaa

  • 1/2 tl

    rouhittua mustapippuria

  • 1 tl

    kuivattua basilikaa

  • 1 tl

    kuivattua timjamia

  • 1 tl

    kuivattua oreganoa

Paistamiseen

  • 50 g

    voita

Kastike

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • 1 1/2 dl

    punaviiniä

  • 1/2 tl

    rouhittu mustapippuria

  • 2 rkl

    tomaattipyreetä

  • 2 rkl

    täysjyväsinappia

■ Sekoita kermaviili ja korppujauhot keskenään ja anna niiden tekeytyä muutaman minuutin ajan.

■ Lisää jauheliha ja mausteet ja sekoita huolellisesti keskenään. Pyörittele kostein sormin massasta pullia.

■ Sulata voi ja anna pannun kuumentua. Paista pullat kypsäksi ja nosta hetkeksi sivuun.

■ Kaada kerma samalle pannulle ja keitä hetki kokoon. Lisää punaviini ja lämpöä ja jatka muutaman minuutin ajan kokoon keittämistä. Lisää loput ainekset ja keitä, kunnes kastike on saostunut sopivasti. Nosta pullat kastikkeeseen vielä muutamaksi minuutiksi, pyörittele kastiketta pullien päälle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit