Stroganoff 2:0

Venäläisten liharuokien klassikko stroganoff vain paranee, kun sen kastike maustetaan kunnolla!

Mummolan opit menivät uusiksi, kun stroganoffiin hölvätään mausteita tavallista runsaammin.

30.9.2021 10:23
Määrä4 annosta
Valmistusaika3 tuntia
  • 700 g

    naudan sisäpaistia

  • 2

    salottisipulia

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 50 g

    voita

  • 3/4 tl

    suolaa

  • ½ rkl

    mustapippuria

  • 2 tl

    kuivattua basilikaa

  • 2 tl

    kuivattua rosmariinia

  • 2 tl

    kuivattua oreganoa

  • 3 rkl

    vehnäjauhoja

  • 5 dl

    lihalientä

  • ½

    sitruunan mehu

  • 3 rkl

    tomaattipyreetä

  • 1 rkl

    täysjyväsinappia

  • 1 rkl

    soijakastiketta

  • 1 tl

    currya

  • 2

    maustekurkkua

  • 2 prk

    (250 g) smetanaa

  • 1

    ruukku tuoretta persiljaa

Lisäksi

  • mauste-(tai suola-)kurkkuja ja keitettyä perunaa (sekä salaattia)

■ Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista.

■ Poista lihasta mahdolliset kalvot ja paloittele nopan kokoisiksi kuutioiksi.

■ Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna voi padassa ja kuullota sipulit hitaasti kullankeltaisiksi.

■ Lisää lihakuutiot joukkoon ja lisää lämpöä. Ruskista lihapalat sekoitellen.

■ Lisää mausteet ja kuivayrtit ja jatka paistamista vielä hetken.

■ Pyörittele vehnäjauhot huolella joukkoon.

■ Lisää lihaliemi, sitruunan mehu, tomaattipyree, sinappi, soijakastike ja curry ja sekoita.

■ Kuutioi joukkoon maustekurkut. Anna hautua kannen alla reilut 2 tuntia, kunnes liha on mureaa.

■ Sekoita joukkoon smetana.

■ Tarjoa perunoiden ja suola- tai maustekurkkujen (sekä salaatin kanssa. )

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit