400 g
maustamattomia broilerin suikaleita
5
valkosipulinkynttä
1
pieni sipuli
2 rkl
oliiviöljyä
1/2
(punainen) paprika
1/2
ruukkua basilikaa
1 prk
tomaattimurskaa
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Juustokastike
8 dl
täysmaitoa
75 g
pehmeää voita
3/4 dl
vehnäjauhoja
ripaus jauhettua muskottipähkinää
1 ½ dl
raastettuja mietoja juustoja (esimerkiksi mozzarella)
50 g
vuohenjuustoa
½ tl
suolaa
Lisäksi
9
lasagnelevyä
½
ruukkua basilikaa
mustapippuria
Päälle
1 1/2 dl
raastettuja voimakkaita juustoja (esimerkiksi parmesaani)
■ Kuumenna uuni 200 asteeseen.
■ Valmista broilerikastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita ja broilerinsuikaleita öljyssä isolla pannulla, kunnes broileri on kypsää.
■ Hienonna paprika ja basilika joukkoon. Lisää myös tomaattimurska ja mausteet. Anna hautua kannen alla sillä aikaa, kun teet juustokastikkeen.
■ Sekoita pehmeä voi ja jauhot keskenään tasaiseksi tahnaksi. Kuumenna maito kattilassa ja sekoita suurus kuuman maidon joukkoon ja sekoita koko ajan, kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraaste ja mausteet ja sekoita, kunnes juusto sulaa.
■ Voitele uunivuoka ja lado vuokaan ensin broilerikastiketta, sitten valkokastiketta ja päällimmäiseksi lasagnelevyjä. Rouhi kerrosten väleihin mustapippuria ja ripottele hienonnettua basilikaa. Jätä juustokastiketta hieman sivuun niin, että sitä riittää vielä päällimmäisen lasagnelevykerroksen pinnalle. Ripottele päällimmäiseksi vielä basilikaa ja lusikoi juustoraastetta.
■ Paista lasagnea noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.