Maailman paras kantarellikastike - Reseptit - Ilta-Sanomat

Maailman paras kantarellikastike

Kahvia sienikastikkeeseen? Kyllä vain! Tuo salainen ainesosa korostaa sienten umamia ja sopii kaikenlaisista sienistä valmistettuihin kastikkeisiin.

Maailman parhaassa kantarellikastikkeessa on salainen ainesosa.

24.9. 9:51
Määrä4 annosta
Valmistusaika45 minuuttia
  • 400 g

    tuoreita kantarelleja

  • 1 rkl

    kahvia

  • 50 g

    voita

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 2 rkl

    kantarellifondia

  • 2 rkl

    valkoviinietikkaa (tai valkoista balsamiviinietikkaa)

  • 1 rkl

    hunajaa

  • ½

    ruukkua tuoretta timjamia

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • (suolaa)

■ Puhdista sienet ja kuivaa ne liinalla. Paloittele suurimmat.

■ Paista sieniä hetken aikaa kuivalla pannulla, niin että neste haihtuu hieman. Lorauta (kuuma) kahvi pannulle ja anna sihistä kunnolla. Haihduta kaikki neste.

■ Lisää voi pannulle ja paista sieniä voissa, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.

■ Kuori ja murskaa sillä aikaa valkosipulinkynsi ja lisää joukkoon. Kuullota muutaman minuutin ajan.

■ Lisää joukkoon fondi, etikka ja hunaja ja pyörittele pannulla.

■ Hienonna timjamin lehdet joukkoon.

■ Lisää lopuksi kerma ja keitä kokoon keskilämmöllä, kunnes kastike sakenee.

■ Tarkista maku ja mausta suolalla tarvittaessa. Tarjoa esimerkiksi paistetun kalan kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit