2
kypsää persikkaa tai nektariinia
1
päärynä
1 ½ dl
paloiteltuja mansikoita
1 ½ dl
paloiteltuja kivettömiä kirsikoita
¾ dl
+ 2 1/2 dl sokeria
225 g
pehmeää voita
1 dl
punaviiniä
1
appelsiinin kuoriraaste
3 ½ dl
vehnäjauhoja
100 g
mantelijauhetta
1 tl
leivinjauhetta
3
kananmunaa
Päällys
3/4 dl
punaviiniä
3/4 dl
appelsiinilikööriä (esim. Cointreau), kirsikkalikööriä (esim. Heering) tai appelsiinimehua
2-4 rkl
sokeria
Koristeluun
hedelmiä ja marjoja
■ Kuori ja paloittele persikat ja päärynä pieniksi paloiksi. Paloittele mansikat samankokoisiksi. Poista kirsikoista kivet ja pilko nekin. Laita kaikki kulhoon ja lisää ¾ sokeria. Anna mehustua 30 minuuttia,
■ Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa (halkaisiltaan noin 23 cm) irtopohjavuoka leivinpaperilla.
■ Mittaa 2 ½ dl sokeria, voi, punaviini ja appelsiinin kuoriraaste kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella huolella sekaisin. Lisää kuivat ainekset ja munat ja vatkaa uudelleen. Kääntele joukkoon puolet mehustuneista hedelmistä ja marjoista sekä 4 tl mehustuslientä.
■ Kaada taikina vuokaan ja paista noin 50 - 60 minuuttia. Peitä pinta foliolla tarvittaessa, jos se uhkaa tummua liikaa. Nosta jäähtymään.
■ Sekoita päällyksen ainekset paistinpannulla tai pienessä kattilassa. (Käytä enemmän sokeria, jos laitat mehua liköörin sijaan). Keitä muutaman minuutin ajan, kunnes seos on hieman siirappimaista.
■ Kaada vielä hieman lämpimän kakun päälle.
■ Nosta päälle loput mehustuneet marjat ja koristele lisäksi tuoreilla hedelmillä ja marjoilla.