Sangriakakku - Reseptit - Ilta-Sanomat

Sangriakakku

Ikonisen espanjalaisjuoman maut löytyvät nyt kakusta.

Sangria kuljettaa mielen välittömästi Espanjan auringon alle. Sangrian maut; punaviinin, marjat ja hedelmät voi myös nauttia kakun muodossa - que creativo!

1.9. 9:11
Määrä12 annosta
Valmistusaika2 tuntia
  • 2

    kypsää persikkaa tai nektariinia

  • 1

    päärynä

  • 1 ½ dl

    paloiteltuja mansikoita

  • 1 ½ dl

    paloiteltuja kivettömiä kirsikoita

  • ¾ dl

    + 2 1/2 dl sokeria

  • 225 g

    pehmeää voita

  • 1 dl

    punaviiniä

  • 1

    appelsiinin kuoriraaste

  • 3 ½ dl

    vehnäjauhoja

  • 100 g

    mantelijauhetta

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • 3

    kananmunaa

Päällys

  • 3/4 dl

    punaviiniä

  • 3/4 dl

    appelsiinilikööriä (esim. Cointreau), kirsikkalikööriä (esim. Heering) tai appelsiinimehua

  • 2-4 rkl

    sokeria

Koristeluun

  • hedelmiä ja marjoja

■ Kuori ja paloittele persikat ja päärynä pieniksi paloiksi. Paloittele mansikat samankokoisiksi. Poista kirsikoista kivet ja pilko nekin. Laita kaikki kulhoon ja lisää ¾ sokeria. Anna mehustua 30 minuuttia,

■ Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa (halkaisiltaan noin 23 cm) irtopohjavuoka leivinpaperilla.

■ Mittaa 2 ½ dl sokeria, voi, punaviini ja appelsiinin kuoriraaste kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella huolella sekaisin. Lisää kuivat ainekset ja munat ja vatkaa uudelleen. Kääntele joukkoon puolet mehustuneista hedelmistä ja marjoista sekä 4 tl mehustuslientä.

■ Kaada taikina vuokaan ja paista noin 50 - 60 minuuttia. Peitä pinta foliolla tarvittaessa, jos se uhkaa tummua liikaa. Nosta jäähtymään.

■ Sekoita päällyksen ainekset paistinpannulla tai pienessä kattilassa. (Käytä enemmän sokeria, jos laitat mehua liköörin sijaan). Keitä muutaman minuutin ajan, kunnes seos on hieman siirappimaista.

■ Kaada vielä hieman lämpimän kakun päälle.

■ Nosta päälle loput mehustuneet marjat ja koristele lisäksi tuoreilla hedelmillä ja marjoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit