Sisilialainen munakoiso-tomaattipasta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Sisilialainen munakoiso-tomaattipasta

Sisilian nonnat ovat ylpeitä munakoisoruuistaan.

Tämä herkkupasta yhdistää kaksi klassikkoa, eli maailmankuulun pasta alla norman sekä kirpeän kasvismuhennoksen caponatan, jossa on kapriksia ja oliiveja.

1.9. 8:57
Määrä4 annosta
Valmistusaika30 minuuttia
  • 600 g

    munakoisoa

  • 3 rkl

    (+ 1 rkl) oliiviöljyä

  • ½ tl

    + ½ tl suolaa

  • ½ tl

    rouhittua mustapippuria

  • ½ tl

    kuivattua oreganoa

  • ½ tl

    kuivattua basilikaa

  • 1

    punasipuli

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 3

    kypsää tomaattia

  • 1/2

    ruukkua lehtipersiljaa

  • 4 tl

    pikkukapriksia

  • 1 dl

    oliiveja

  • 1 rkl

    punaviinietikkaa

Lisäksi

  • 400 g

    pastaa

■ Leikkaa munakoiso isohkoiksi paloiksi.

■ Kuumenna öljy paistinpannulla tai kasarissa ja lisää munakoisopalat ja mausteet. Paista sekoitellen 5 minuuttia.

■ Kuori ja hienonna sillä aikaa punasipuli ja valkosipulinkynsi. Paloittele tomaatit. Hienonna lehtipersilja.

■ Lisää sipulit ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan. Lisää öljyä tarvittaessa .

■ Valuta ja lisää kaprikset, oliivit ja punaviinietikka. Paista, kunnes etikka haihtuu. Lisää tomaatit ja anna hautua noin 15 minuuttia, kunnes munakoiso on kypsää. Tarkista munakoisokastikkeen maku ja mausta suolalla. (Voit halutessasi lisätä kauhallisen pastan keitinvettä joukkoon).

■ Sekoita lehtipersilja lopuksi joukkoon. Tarjoan pastan kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit